Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 24. 1. 2024.

| Kultura

Konkurs Ulične galerije "Mezanin" za izlagače u novoj sezoni

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
mezanin
Umetnici se mogu javiti najkasnije do 30. januara; foto: Nikola Đukić

Stvaraoci, udruženja i organizacije koji žele da u novoj sezoni održe samostalne ili grupne izložbe, svoje ideje, koncepte i biografije mogu poslati na konkurs prve niške Ulične galerije Mezanin najkasnije do 30. januara. Organizatori kažu da i ove godine nastavljaju da Balkansku ulici čine uporištem kulture i prijateljstva.

Ulična galerija Mezanin nastala je sa idejom promocije pravaca kulture kao što su ilustracija, strip, kolaž, fotografija i video-umetnost, te će ovogodišnjim konkursom započeti četvrtu izložbenu sezonu.

Kako su organizatori naveli galerija je otvorena i za prostorne instalacije, performanse, svirke i razne prateće manifestacije koje se mogu održavati zavisno ili nezavisno od trenutne izložbe.

Ideje i koncepte za izložbe i prateće manifestacije slati na mejl adresu [email protected] u PDF formi: Kratka biografija (do 300 reči) (i) ili online portfolio (društvene mreže). Reprodukcije radova koji se predlažu za samu izložbu, koncept izložbe (manifestacije) (kratak opis do 300 reči). - piše u pozivu.

Iz Mezanina poručuju da je ulična galerija po svojoj prirodi ograničena na štampani medij ili originale, te da će odabrani radovi biti izloženi isključivo na odgovornost autora.

Stručni žiri će nakon završetka konkursa na osnovu jasnoće koncepta, tehničke izvodljivosti i komunikacije sa auditorijumom izabrati izlagače za 2024. godinu.

Nastanak ove galerije je posledica blagog nezadovoljstva umetnika da u zvaničnim galerijskim prostorima izlažu svoje radove, rekao je ranije jedan od organizatora Predrag Stamenković i dodao da je “njihov deo” Balkanske ulice otvoren za sve.

Kao i prethodnih godina svaki autor imaće otprilike mesec dana da se predstavi niškoj publici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: