Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 4. 9. 2014.

| Kultura

Konkurs za bijenale male grafiike

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
grafika
Prva izložba Međunarodnog bijenala grafike održana decembra 2012. godine; Foto: FB strana Galerija SLU Niš

Likovni stvaraoci i studenti završnih godina akademija i fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti mogu se prijaviti na konkurs za učešće na 2. Međunarodnom bijenalu male grafike 2014.

Zainteresovani mogu konkurisati sa najviše tri originalna dela nastala ili otisnuta u poslednje dve godine, a sve grafičke tehnike biće, kako stoji u konkursu, ravnomerno tretirane, dok crteži, skice ili fotokopije neće biti prihvaćeni.

Rok za predaju radova u elektronskoj formi, kako stoji u konkursu koji objavili Grafički krug Niši Galerija savremene likovne umetnosti Niš, je do 15. septembra.

Snimljena dela sa kojima se konkuriše treba poslati za žiriranje u elektronskoj formi u "jpg" formatu ( 300dpi, 10x10cm) na mejl [email protected] sa naznakom: Za II Bijenale GKN.

Odabrana dela biće predstavljena na izložbi koja će biti otvorena 11. decembra u Paviljonu u Tvrđavi, kada će biti dodeljene i nagrade. Nagrađeni grafičar dobija diplomu i mogućnost učestvovanja u radu Grafičke radionice u Sićevu 2015. ili samostalnog izlaganja tokom 2015. godine u izložbenom Salonu 77 u Nišu.

Prijavni formular zainteresovani mogu preuzeti na zvaničkom sajtu Galerije SLU Niš www.gslunis.org.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: