Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 16. 11. 2016.

| Kultura

Konkurs za nagradu "Branko Miljković" za knjigu poezije

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Branko Miljković pesnik
Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela; Foto: NKC

Pesnici ili izdavači koji su objavili knjigu poezije tokom ove godine mogu da učestvuju u konkursku za nagradu Niša koja će biti dodeljena po 46. put. Oni treba da pošalju 3 primerka knjige najkasnije do 1. decembra.

Kako kažu u Niškom kulturnom centru, u konkurenciju za nagradu "Branko Miljković" ulaze sva prva izdanja knjiga poezije objavljenih na srpskom jeziku.

Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije, antologije i slično – kažu u NKC-u.

O pesniku koji će odneti ovu uglednu nagradu, dodaju u NKC-u, odlučivaće žiri koga čine šabački književnik Tomislav Marinković, književna kritičarka i istoričarka književnosti iz Novog Sada Dragana V. Todoreskov i Jelena S. Mladenović, doktorantkinja filologije iz Niša.

Molimo izdavače ili autore da nam što pre, a najkasnije do 1. decembra pošalju 3 primerka objavljenih knjiga poezije koje ispunjavaju uslove da budu u konkurenciji za nagradu. Ukoliko objave i tokom decembra molimo da ih odmah po objavljivanju pošalju na adresu NKC-a – dodaju.

Adresa NKC-a je Stanoja Bunuševca bb, a knjige je potrebno slati sa naznakom - za nagradu „Branko Miljković". Informacije na telefon 018/595-055 i 595-740 ili putem mejla [email protected]

Žiri planira da ime dobitnika nagrade bude objavljeno 29. januara, na dan rođenja Branka Miljkovića, dok će dodelu organizovari tokom februara ili marta sledeće godine. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: