Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 19. 4. 2012.

| Kultura

Konkurs za omladinske projekte predstavljen u Nišu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
proaktiv
Mladi na predstavljanju konkursa za omladinske projekte; foto: Proaktiv

Konkurs organizacije "Proaktiv" kojim je predviđeno finansiranje desetak projekata koji podstiču volonterizam i aktivizam mladih iz Nišavskog okruga predstavljen je u Nišu.

Oko 40 članova i predstavnika omladinskih organizacija i neformalnih grupa prisustvovalo je prezentaciji konkursa. Konkurs je objavljen 11. aprila, a o tome da je interesovanje među mladima veliko govori i podatak da je do sada sa sajta preuzeto oko 40 prijava.

Članovi organizacija i grupa čiji projekti budu prošli konkurs, imaće prilike da prođu obuku i steknu potrebna znanja i veštine uz pomoć kojih će lakše i uspešnije realizovati svoje projekte.

- Obuka je neizostavan deo i pokazalo se da ima puno značaja za organizacije i neformalne grupe. Zanimljivo je što su nakon te obuke polaznici nastavili sa aktivnostima u svojim mestima - rekao je Ivan Topalović iz "Proaktiva".

Konkurs se realizuje u okviru projekta "Mladi su zakon" Ministarstva omladine i sporta.

- Ovaj konkurs ima dve dobre strane, jer mladi razmišljaju i rešavaju probleme, a time poboljšavaju kvalitet života u svom mestu. S druge strane, ovo je prilika da nauče kako se pišu i realizuju projekti, a to će im biti značajno i kasnije - rekla je Snežana Klašnja iz Ministarstva omladine i sporta.

Kao jedan od dobrih i uspešnih primera predstavjen je projekat studenata Prirodno-matematičkog fakulteta "Eko soba" koji je i nagrađivan.

- Iako nismo imali nikakvo iskustvo kada sn+mo konkurisali sa Projektom "Eko soba", kroz obuku smo uspeli da uspešno realizujemo projekat. Lako je uspeti treba samofa biti  uporan - Čedomir Stevčić, student Prirodno-matematičkog fakulteta.

Stevčić je objasnio da im je obuka kasnije pomogla da napišu još dva uspešna projekta.

- Očekujemo odlične i kvalitetne ideje kao i ranijih godina - dodao je Topalović.

U "Proaktivu" podsećaju da je krajnji rok za prijavu 11. maj, ali savetuju mlade da ne žure jer ima dosta vremena, a oni im stoje na raspolaganju za sve neophodne informacije i savete.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: