Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:28, 5. 1. 2016.

| Kultura

Konkursi za nagrade “Stevan Sremac” i “Duško Radović”

Autor:M. V. Izvor:Južne vesti
books-1082942-1280
Konkurs za "Stevana Sremca" traje do 5. februara, a za "Duška Radovića" do 15. januara; foto: Pixabay

Autori koji su tokom 2015. godine objavili roman ili knjigu priča mogu učestvovati na konkursu za nagradu “Stevan Sremac”, a po prvi put će biti dodeljena i književna nagrada Grada Niša  “Duško Radović” za najbolju dečiju knjigu u prošloj godini.

Iz Niškog kulturnog centra pozivaju sve izdavače ili pojedince koji žele da konkurišu za nagradu “Stevan Sremac” da po četiri primerka jedne knjige pošalju do 5. februara.

Nagrada se dodeljuje 13. put zaredom ove godine za knjigu priča ili roman pisan srpskim jezikom koji je objavljen tokom 2015. godine. Žiri neće razmatrati ponovljena izdanja romana kao ni izbore priča već objavljivanih u okviru knjiga - objašnjavaju iz NKC-a.

Inače, prošle godine je ovu nagradu dobio pisac Vladan Matijević za zbirku priča “Pristaništa”.


"Duško Radović" - nagrada za najboljeg autora knjige za decu

Ove godine će prvi put biti dodeljena nagrada “Duško Radović” za najbolju knjigu dečije proze ili poezije objavljenu na srpskom tokom 2015, a zainteresovani treba da pošalju NKC-u po 3 primerka objavljenih knjiga do 15. januara.

U konkurenciju ulaze sva prva izdanja knjiga i neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, ili izdanja iz ranijih godina, izbori, antologije i slično. Ime dobitnika će biti saopšteno tokom proleća, a nagrada će svečano biti uručena 29. novembra, na dan rođenja Duška Radovića - kažu u NKC-u.

O nagradi će odlučivati tročlani žiri: prof. dr Zorana Opačić iz Beograda, dr Danijela Konstantinović iz Niša i prof. dr Tihomir Petrović iz Sombora, a nagrađeni autor će osim novčanog iznosa dobiti i povelju.

Nagradu je, kažu organizatori iz NKC-a, ustanovio i dodeljuje Grad Niš.

Prijave za obe nagrade treba slati na adresu: Niški kulturni centar, Stanoja Bunuševca bb, 18 000 Niš, sa naznakom za koju od ove dve nagrade se konkuriše.

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na 018/ 595-055 i 018/ 595-740 ili putem mejla [email protected]

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: