Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 1. 4. 2021.

| Kultura

"Kosić Bosić" i "Tri praseta" ove nedelje u niškom Pozorištu lutaka

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Kosic bosic foto Pozoriste lutaka
Kosić Bosić uz pomoć drugara nadmudriće lukavog Lijana; foto: Pozorište lutaka;

Priča o malom kosu, naivnom poput deteta, koga vara lukavi Lisac Lijan, kao i moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu tri praseta, biće, kako najavljuju iz niškog Lutkarskog pozorišta, pred najmlađom pozorišnom publikom ove nedelje.

Za četvrtak u 18 sati zakazan je komad “Kosić Bosić”, koji je, navode iz pozorišta, namenjen deci predškolskog uzrasta.

Priča o malom kosu naivnom poput deteta koga vara lukavi Lisac Lijan. Kada mu on pojede sva jaja iz gnezda, ne pomažu mu ni Breza Brezica, ni Potok Potočić, niti Poljana. Svi se boje lisca i pretvaraju da ništa ne vide i ne čuju. U pomoć mu priskače jedino Pas Srki. Nadmudriće lukavog lisca koji upada u sopstvenu zamku i od koga ostaje samo koža - otkrivaju iz pozorišta.

Tu priču na sceni će doneti Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Srđan Miljković i Davorin Dinić, a po režiji Todora Valova, kažu iz Lutkarskog. Tri praseta foto Pozoriste lutaka Stara bajka u novom odelu; foto: Pozorište lutaka;

Nedelja je dan za tradicionalnu bajku “Tri praseta”, kada će sa početkom u 11:30 sati tu bajku u modernom ruhu izvesti, kako dodaju iz Lutkarskog, Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi - navode iz pozorišta.

Tokom predstava, ističu, poštuju se sve epidemiološke mere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sandu

    12:18 // 1. 4. 2021.

    Stvarno nije u redu, opet isto. Gde su vam nove predstave? Stalno isto 20.godina staro. Za šta primate platu!? Neka premijera? Narodno izbacuje 5.premijeru, a vi NULA! Pukli ste. Bili ste ponos Grada, sada ste leglo nerada i bolimek.... c
    modela rada. Ide plata mesečno, niko ne proverava, što da se bunim. Jedino opravdanje može da bude to što nemate ko da vodi pozorište, da Gde vam je direktorka

    • Bogdan V

      14:54 // 1. 4. 2021.

      Zvezdicin kadar!!
      Isti sablon svuda.

  • Mara

    09:08 // 1. 4. 2021.

    Svaka čast malo da se deca opuste i pozdrav za celo lutkarsko i najbolju glumicu lutkarskog Dušku Djordjević

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: