Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 2. 4. 2024.

| Kultura

"Koštana" otvara aprilski repertoar u Narodnom pozorištu u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Novi repertoar za novi mesec; foto: Ljubica Jocić

Predstava Koštana, koja je imala premijeru 11. marta na dan Narodnog pozorišta u Nišu, otvoriće u utorak, 2. aprila novi repertoar teatra. Ovog meseca ponudu čine dobro poznati komadi, gostujuće predstave, Balkanska olimpijada umetničkog plesa i baleta i premijera komada Tango onlajn kojim će Ivana Nedović obeležiti 40 godina karijere.

Koštana će biti izvedena i 4. aprila od 20 sati , a dan kasnije na daskama Narodnog pozorišta biće San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje). U subotu, 6. aprila od 20 sati termin je zauzela gostujuća predstava The Party II koja će ponovo biti izvedena 21. aprila.

San o zavicaju, foto Narodno pozoriste Nis 9 San o zavičaju; foto: Nikola Milosavljević/Studio Brada, Narodno pozorište Niš Na maloj sceni, u utorak, 9. aprila od 20 sati biće 50. put izvedena predstava Sladoled, a dva dana kasnije na velikoj sceni i komad Crna ovca.

Subota, 13. aprila, rezervisana je za Veče filmske muzike "Boje noći", a dan kasnije biće održana Balkanska olimpijada umetničkog plesa i baleta.

Gostujuća predstava Preljubnici na repertoaru je 15. aprila, a Ženski razgovori dan kasnije. Afera nedužne Anabele biće izvedena 17. aprila, a Noć bogova 19. aprila.

Monodrama sa puno lica Tango onlajn, po tekstu i režiji Miroljuba Nedovića, imaće premijeru 20. aprila na Maloj sceni, a ovo će biti komad kojim će Ivana Nedović obeležiti 40 godina umetničkog rada. Prvu reprizu ovo delo imaće dva dana kasnije.

Prasetina na 178 načina biće na repertoaru 24. aprila i 26. aprila.

Mjuzikl Neki to vole vruće biće izveden 28. aprila, a poslednjeg dana aprila i predstava Kokoške.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoljub J.

    17:05 // 9. 4. 2024.

    Nije problem što je unakazen Bora ovom predstavom, nego što je sama predstava loša i nedorecena u svakom smislu. Potrošena 2 sata na sedenje u onoj prasini

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: