Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 13. 3. 2024.

| Kultura

Kraj radova u Pozorištu lutaka "vrlo uskoro", do tada predstave igraju ispred zgrade

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
predstaveispredpozorista-foto-fbpozoristelutaka
Prošle nedelje predstavu izveli na platou ispre zgrade Pozorišta; foto: FB Pozorište lutaka Niš

Radovi na rekonstrukciji zgrade Pozorišta lutaka u Nišu koji su počeli u junu prošle godine i trebalo je da budu završeni do oktobra, i dalje nisu okončani, a većnica za kulturu Adriana Anastasov kaže da su oni u završnoj fazi i da će biti gotovi vrlo uskoro, verovatno do kraja marta. Dok se čeka završetak radova, lutkari su od prošlog vikenda odlučili da predstave izvode ispred zgrade Pozorišta.

Pre 8 meseci je krenula energetska sanacija zgrade Pozorišta lutaka, ali je rok za njihov završetak probijen. Većnica Anastasov kaže da su se čekale neke stvari iz inostranstva.

Znam da je bilo nekih problema u nekim tehničkim stvarima koje su trebale da stignu van Srbije i da se to čekalo. Ali najbolje je da uputite pitanja Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj jer oni sprovode taj projekat u ime Grada Niša. Ali mislim da će vrlo uskoro, verovatno do kraja ovog meseca, biti završeni radovi i da će prolećna sezona pozoršta krenuti na vreme - kaže Anastasov.

patkica foto: FB Pozorište lutaka Niš Pitanja su Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj poslata još u januaru, kao i danas, ali odgovora za sada nema. Inače, firme Termopro iz Merošine i Teming electrotechnology iz Niša imale su 150 dana završe radove i za taj posao su dobile nešto više od 17 miliona dinara od Grada i oko 170.000 evra, koje je obezbedila EU kroz bespovratna sredstva.

A dok se čeka da majstori završe rekonstrukciju, iz Pozorišta su rešili da predstave izvode na otvorenom i to na platou ispred same zgrade. Tako je prošle nedelje izvedena predstava Crvenkapa na zrnu graška, a za ovu nedelju, 17. mart od 11:30 sati, najavljeno je izvođenje predstave Patkica žutkica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mili

    05:55 // 14. 3. 2024.

    Sram da vas bude.
    Godinu dana ste zatvoril pozoriste.
    Verivatno u sklopu akcije svetskih olosa cancel culture

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: