Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 25. 7. 2012.

| Kultura

Kreće potraga za Konstantinovim mačem

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
konstantin-mac
Ilustracija; nastavaistorije/Goran Gorski

Inspirisan romanom Konstantinovo raskršće Dejana Stojiljkovića, uskoro bi trebalo da počne snimanje realiti šoua, koji će spojiti najveća srpska arheološka nalazišta iz rimskog perioda, saznaju Južne vesti.

Producenti emisije i kažu da ne žele javno da govore o detaljima, niti da otkriju svoja imena, ali su za Južne vesti ekskluzivno izneli osnovne informacije. Ova tajnovitost, kažu, neće trajati dugo.

Prema njihovim rečima u prvoj sezoni će strani i domaći novinari obilaziti rimska nalazišta širom Srbije i ispunjavati određene zadatke. Na kraju po karti dolaze do jednog mesta u Nišu, gde treba da nađu mač Cara Konstantina.

- U svakom gradu će ih čekati po jedna poznata ličnost koja će govoriti o gradu i istoriji. Tu dobijaju zadatke koje moraju da reše, da bi mogli da idu dalje. Konačni cilj je Niš, gde se nalazi tajna lokacija na kojoj je mač - kaže jedan od autora projekta.

U drugoj sezoni Srbiju će, najavljuju autori, u potrazi za mačem pretraživati ambasadori zemalja u kojima je Konstantin Veliki živeo.

Snimanje je povereno produkcijskoj kući iz Beograda, a jedan od nosilaca posla, kako kažu autori je i poznata novinarka Tanja Vojtehovski. Uskoro će, kažu, biti poznata i TV stanica na kojoj će sve biti emitovano, a izvesno je da će to biti neka od nacionalnih televizija.

I mač je već napravljen, u šta se uverio i novinar Južnih vesti. Naš sagovornik kaže da je mač napravljen u Zlatari Majdanpek, od zlata i cirkona, a biće čuvan na "tajnoj lokaciji".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • strikla strikla

    21:07 // 25. 7. 2012.

    Sta bi od Steva Sindjelica "zaostavstine".... !???

  • sofrenija

    19:04 // 25. 7. 2012.

    ajd prvo neka snime prvu klapu, pa neka kazu HOP...
    u opkladu da je ce ovo sve ostati SAMO prica

  • vladimir ilic

    17:48 // 25. 7. 2012.

    mnogo zanimljiv clanak...nijedno ime, niti bilo sta o ljudima koji realizuju ovaj projekat...cak nam je i nepoznanica sa kim je autor teksta pricao..."Naš sagovornik kaže" men zanima ko pravi ovaj projekat i sa cijim sredstvima...dok ne znate bolje ne iznosite i napisite izvor...ne mora puno ime...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: