Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 7. 2. 2023.

| Kultura

"Kroz talase" zatvara ciklus filmova Larsa fon Trira u NKC-u

Autor:N. Đ.Izvor:Južne vesti
Niški kulturni centar
Večeras od 19 sati zakazana je projekcija filma "Evropa"; foto: T. R.

Projekcijom filma Kroz talase u četvrtak, 9. Februara od 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra završiće se ciklus filmova čuvenog danskog reditelja Larsa fon Trira.

Organizatori najavljuju da će ljubitelji sedme umetnosti imati prilike da prisustvuju projekciji filma, koji je 1997. godine bio nominovan za Oskara za glavnu žensku ulogu.

Mlada žena po imenu Bes MekNil se zaljubljuje u danskog naftnog radnika Jana. Njih dvoje su snažno zaljubljeni, a kad Jan ode na svoju bušotinu Bes se moli da se vrati jednom zauvek. Jan se zaista i vraća, ali slomljenog vrata u nesreći na naftnoj platformi. Zbog njegovog zdravstvenog stanja, Jan i Bes više ne mogu da uživaju u seksu, pa Jan nagovara Bes da nađe drugog ljubavnika, a njemu da prepričava detalje. Kako Bes postaje sve izopačenija u svom seksualnom životu, tako sve više veruje da je njeno ponašanje vođeno od strane Boga i da pomaže Janovom oporavku. Prvi film iz trilogije Zlatno srce - kažu iz NKC-a.

Projekcija filmova Larsa fon Trira počela je u ponedeljak projekcijom filma Element zločina, dok će u utorak 7. februara i sredu 8. februara od 19 sati biti prikazani filmovi Evropa i Ples u tami. Ulaz će za sve projekcije biti besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: