Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 1. 3. 2018.

| Kultura

Latino džez sastav na "Nišvilu"

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
matt bianco
Svetski poznat sastav; foto:www.mattbianco.com

Britanski bend Matt Bianco koji izvodi latino džez muziku, sa primesama fank, soul, pop, bosanova i sving elemenata, nastupiće na niškom džez festivalu 11. avgusta.

Sastav ove godine obeležava 35 godina postojanja, a Niš je jedna od stanica na njihovoj svetskoj turneji kojom promovišu novi album Gravity.

Publiku očekuje sofisticirana i vrlo kvalitetna svirka prekaljenih muzičara iz Velike Britanije, koji će pokušati da 35 godina karijere sublimiraju u nezaboravan i nadasve originalan Matt Bianco džez lajv perfomans - kažu u “Nišvilu”.

Sastav Matt Bianco je za 35 godina na sceni izdao 15 albuma i 8 kompilacija. Osnovali su ga 1983. Mark Reilly (vokal), Danny White (klavijature) i Kito Poncioni (bas). Za svoj prvi album Whose Side Are You On? unajmili su manje poznatu poljsku pevačicu Basiu Trzetrzelewsku.

Basia i Danny su napustili grupu nakon prvog albuma, a Mark Reilly je našao klavijaturistu i sešn muzičara Mark Fishera i snimio sledeći album na kome se našao hit Yeah Yeah.

Nakon sledećeg albuma Samba In Your Casa (1991), Reilly i Fisher su se rastali sa svojom kompanijom i krenuli snimanje na svoju ruku. Od tada su snimali albume u sopstvenim studijima i nudili ih nezavisnim distributerima širom sveta. Basia i Danny White vratili su se u sastav 2003. godine, a 2009. vraća se i Mark Fisher.

Mark Reilly, želeći da proširi svoju kreativnu stranu, udružuje se sa holandskim bendom New Cool Collective da bi zajedno snimili album nazvan The Things You Love.

Novi album benda Gravity izdat je prošle godine i na njemu gostuje veliki broj novih muzičara iz sveta džeza.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: