Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 7. 3. 2019.

| Kultura

"Legenda o Mesečevoj princezi" u renoviranoj sali Lutkarskog pozorišta

Autor:M. T.Izvor:Južne vesti
Predstava je namenjena deci starijoj od 7 godina
Predstava je namenjena deci starijoj od 7 godina; foto: Pozorište lutaka

Predstava "Legenda o Mesečevoj princezi", koja donosi priču koja je ušla u legendu, o dvoje mladih ljudi čija je iskrena ljubav odolela svim zlim silama koje su htele da je sputaju, biće odigrana večeras u 18 sati u renoviranoj sali Pozorišta lutaka u Nišu.

Nastavlja se sa redovnim izvođenjem predstava u Lutkarskom, ovog puta na repertoaru je jedna od najnovijih predstava Legenda o Mesečevoj princezi, koja govori o tome kako nastaju planine iz velike ljubavi. Po japanskoj mitologiji tako je nastala najveća i najlepša planina u Japanu - Fudži. Predstava je rađena po tekstu Gorana Balančevića, dok režiju potpisuje David Alić.

U društvu u kojem su svake vrednosti izgubljene, važno je ne skrenuti sa puta, već prepoznati iskrenost i slediti je. Na svom putu ćemo se susretati sa strašnim ljudožderima, mnogim čarobnicama i velikim alama, ali... i sa ljudima. Samo je pitanje ko je tu čudovište? Dvoje mladih, Kaguja i Hiro, sledili su svoj put iskrenosti do kraja i stigli do cilja, a njihov cilj je beskonačnost - navodi se u opisu predstave.

Scenografiju i kostim radila je Ivana Savić, lutke Dušan Stanković, muziku potpisuje Srđan Marković a scenski pokret Nebojša Gromilić.

Mališani će imati prilike da vide brojne glumce: Mariju Cvetković, Srđana Miljkovića, Davorina Dinića, Dejana Gocića, Tomu Bibića, Jelenu Đorđević. Natašu Ristić, Slobodana Miljkovića, Aleksandru Pavlović i Mladena Milojkovića.

Predstava je namenjena deci starijoj od 7 godina kao i odraslima.

Podsetimo, sala Lutkarskog pozorišta nedavno je dobila nove stolice, a renoviran je i pod.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:21 // 7. 3. 2019.

    Je l glavna glumica Duška Djordjević.Dolazim obavezno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: