Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 2. 7. 2021.

| Kultura

Legendarni Al McKay i "Earth, Wind & Fire Experience" na otvaranju ovogodišnjeg "Nišvila"

Autor:U. K.Izvor:Južne vesti
Al Mckay pr
foto: PR služba

Earth, Wind & Fire Experience koji predvodi čuveni gitarista i član originalne postave ovog kultnog soul funk benda Al McKay nastupiće u četvrtak 12. avgusta na otvaranju ovogodišnjeg Nišvil džez festivala. Ovo će biti drugi nastup legendarnog gitariste u Srbiji posle 46 godina.

Al McKay´s Earth, Wind & Fire Experience 2 foto: PR služba Repertoar benda Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience posvećen je upravo najuspešnijem, i po tvrdnjama muzičkih kritičara, najboljem periodu u radu sastava u kojem je upravo McKay bio jedan od koautora najvećih hitova. Publika tako može očekivati da čuje planetarne hitove poput “September”, “Feeling Happy” i “Sunshine” kao i “Boogie Wonderland” koju je producirao u tandemu sa pevačem benda.

Al McKay je u grupi Earth Wind and Fire proveo osam zlatnih godina (1973 – 1981) tokom kojih su nastali mnogi od velikih hitova ove grupe koja je kombinujući R&B, soul, funk, jazz, disco, pop, dance, latin i afro pop stvorila autentičan stil i zvuk.

Ovo će biti drugi nastup legendarnog gitariste u Srbiji nakon sada već kultnog koncerta originalne postave Earth, Wind & Fire u hali Pionir 1975. godine kada su kao predgrupa Santani oduševili sve prisutne.

Glavni program Nišvil džez festivala održaće se od 12. do 15. avgusta, a pored Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience nastupiće i Goran Bregović u pratnji Nišvil Big Band-a, The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs kao i Kanda, Kodža i Nebojša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • aca

    08:43 // 3. 7. 2021.

    Super vest i lepo sto cemo moci da ih cujemo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: