Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 13. 2. 2013.

| Kultura

Legende u prepunom Domu Vojske

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Legende-39.jpg
Legende, Dom Vojske - Foto: Marko Pekić

Popularna beogradska grupa “Legende” sinoć je već tradicionalno u Nišu održala februarski koncert. “Legende“ su u punom Domu Vojske u višečasovnom nastupu predstavile sav svoj dosadašnji rad.

Pred auditorijumom rasprodate sale Doma Vojske, Beograđani su uspeli da odsviraju veliki broj pesama prijemčivih različitim ukusima i različitim godištima.

Ova čudesna šestorka, koja predstavlja spoj tradicionala, starogradske i donekle pop-rok muzike, koncert je započela pesmom „Kako ja umem da sanjam“. Izvođenjem „Prvi sneg“ iz 1994. godine muzičari su pridobili publiku koja je do kraja nastupa pevušila.

Pojedine pesme posvećene su upravo niškoj publici, pa je pesma koja im je sredinom devedesetih godina donela i nagradu u Nišu propraćena sa velikim oduševljenjem. Reč je o pesmi „Nemam snova.“

Do kraja su se mogli čuti i „Tamburaši“ poznata pesma u saradnji sa Halidom Bešlićem kao i poznati hit „Ne pitaj“

Danas baš ne možemo da se setimo koji smo put u Nišu. Ali svakako smo mnogo puta bili. Trajemo već dvadeset pet godina i stalno smo sa istim žarom među niškom publikom. Toga sigurno ne bi bilo da u Nišu nemamo ovoliko prijatelja. Mi smo večeras zbog njih ovde. Oni nas i održavaju sve ove godine.“ Izjavio je Lazar Marin gitarista i prateći vokal benda.

Poslednji put „Legende“ su u Nišu nastupale februara prethodne godine. Niš im je, kako kažu organizatori, uvek usputna stanica u turneji koja obično kreće iz beogradskog Sava centra.

Zadivljujuće je da su ove godine sve karte prodate u rekordnom broju. Ne pamtim više koliko smo puta organizovali ovaj koncert u Nišu ali je ove godine interesovanje, čini mi se, znatno veće. Osim u Nišu „Legende“ su u ogromnom broju posećene i u Pančevu, Beogradu i tako dalje. Mislim da je publika večeras uživala u pravoj, lepoj, legendarnoj atmosferi.“ Rekao je Miroljub Jovanović, jedan od organizatora.

Grupa „Legende“ osnovana je u Beogradu 1988. godine. Do sada imaju snimljenih devetnaest studijskih albuma, a poslednji je izdat krajem 2012.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milena mickoski

    11:35 // 14. 2. 2013.

    Na koncertu je bilo fenomenalno i glas i stas i neverovtne vibracije pozitivne energije.
    SVAKA CAST.

  • Araon Minuion

    09:13 // 14. 2. 2013.

    Da li neko zna ko je prelepa plavuša u prvom redu?

  • miroljub dimitrijevic

    15:07 // 13. 2. 2013.

    Legende bi u buduce mogli da porade i na svom scenskom nastupu,osecao sam se sinoc kao u seoskom domu kulture pre 40god.Ova publika u Nisu to zasluzuje,u protivnom mene i mojih prijatelja tamo vise nece biti jer samo pesme mogu i kuci slusati...

    • petar ilic

      05:05 // 14. 2. 2013.

      Miroljub je u pravu. I sa fotografija je sve jasno: publika u kaputima (jer ili je u sali bilo hladno ili organizator ne zna da treba organizovati i prijem garderobe), scena bez dekora, muzicari bez stila,... Daleko je sve to od "legendarne" atmosfere a još dalje od evropskog nivoa kome kao društvo težimo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: