Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:53, 22. 3. 2010.

| Kultura

Leskovac: otvoren Salon knjiga

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

U Kulturnom centru u Leskovcu otvoren je 8. prodajni salon knjiga. Manifestaciju otvorio Dejan Stojiljković.

Stojiljković,  dobitnik nagrade "Miloš Crnjanski" za roman "Konstatinovo raskršće", ukazao je na opasnost od "beogradizacije kulture" i istovremeno pozdravio ovakve i slične manifestacije koje su značajan kulturni događaj i istovremeno podsticaj stvaraocima van velagradskog središta.

Posle otvaranja salona, bilo je reči o uspešnom stvaralaštvu mladog niškog pisca, koji je davno pokazao svoj nesumljivi književni talenat. Drugog dana 8. Salona knjiga, koji će trajati do 27. marta, biće predstavljena nova pesnička zborka leskovačke pesnikinje Ljiljane Janjić "Izgubljeni ključ", u izdanju Udruženja pisaca Leskovca.

Za sredu, 24. marta, predviđen je susret sa Slobodanom Vladušićem i knjigom eseja "Ko je ubio mrtvu dragu", u izdanju Službenog glasnika iz Beograda. Vladušić je 2009. godine dobio Vitalovu nagradu za roman "Forward", a o njegovom delu govoriće Petar Arbutina, književni kritičar i urednik u Službenom glasniku.

Glumica i pisac, Eva Ras, promovisaće roman "Devojka koju nisu naučili da kaže ne’’, u izdanju niškog Zografa, a o poznatoj glumici, slikarki i piscu govoriće Despot Despotović, glavni urednik IK ,,Zograf’’.

Poslednjeg dana Salona, 27. marta, biće promovisan roman Nišlije, Zvonka Karanovića "Tri slike pobede" (Laguna, Beograd 2009). O tom delu će govoriti književni kritičar Teofil Pančić.

Na Salonu knjiga, jednom od značajnijih kulturnih događaja Leskovca, predstavljeno je više izdavačkih kuća iz Beograda, Niša i grada domaćina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: