Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 1. 1. 2022.

| Kultura

Leskovačko Pozorište domaćin ”Malog Joakima” u 2022. godini, u planu i 6 novih predstava

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Pozorište Leskovac
Najavljena i obnova dve stare predstave; Ilustracija; foto: M. M.

Na večernjoj sceni leskovačkog Narodnog pozorišta u 2022. godini biće postavljena nova četiri pozorišna komada i dve nove predstave za najmlađe, najavio je direktor Dragan Marjanović. Sredinom novembra leskovačko Pozorište biće domaćin i festivala za decu i mlade ”Mali Joakim”.

Pored već postojećih predstava koje se redovno prikazuju u leskovačkom Nardonom pozorištu, publika će u narednoj moći da uživa u još čak šest novih predstava, dok je najavljena i obnove dve stare predstave.

Marijanović kaže da će na na večernjoj sceni nove predstave biti Oslobođenje Skoplja u kooprodukciji sa Narodnim pozorištem u Nišu, predstava Ljubav i novac i Lorkin klasik Dom Bernarde Albe u režiji Andreja Cvetanovskog.

Četvrta predstva za sada nije poznata, ali će to biti predstava sa najboljim savremenim tekstom sa novosadskog Sterijinog pozorišta i biće urađena u kooprodukciji sa njima. Na dečjoj sceni biće postavljene predstave Bajka o caru i pastiru, a po tekstu Željka Hubača biće prikazana predstava Razmaženi princ. Obnovljene će biti dve predtave i to su Ranjeni orao na večernjoj sceni i predstava za decu Tajanstvena fioka - rekao je Marjanović.

U 2022. godini, po rečima direktora, planirana je i turneja po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovani, kao i učešće na najvećim festivalima u Srbiji.

Planiramo i turneju po Hrvatkoj i Bosni i Hercegovini, ako to epidemiološka situacija dozvoli, a takođe očekujemo i da pozorišta iz tih zemalja budu naši gosti, pa će leskovačka publika moći da uživa i u predstavama iz inostranstva. Bićemo gosti i svih pozorišnih festivala u Srbiji na kojima budemo pozvani i na kojima naše predstave budu selektirane - rekao je Marjanović.

Nakon što su u 2021. godini ugostili najbolja pozarišta iz Srbije na 57. Festivalu ”Joakim Vujić”, leskovačko Pozorište će tokom novembra 2022. godine biti domaćin festivala za decu i mlade ”Mali Joakim”.

Podsetimo, na festivalu za decu koji je održan u Kruševcu, predstava Pinokio osvojila je tri nagrade, dok su Leskovčani na festivalu ”Joakim Vujuć” u svom gradu osvojili četiri nagrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: