Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 20. 9. 2018.

| Kultura

Leskovčane oduševili kostimi i anegdote iz serije "Senke nad Balkanom“

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesi
kostimi Senke nad balkanom
Deo kostima predstavljen Leskovčanima, foto: B. Antić

U punom holu Leskovačkog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba kostima iz popularne domaće serije Senke nad Balkanom. Posetioci su uživali, kako u predstavljenim delima, tako i u anegdotama sa snimanja serije, koje su sa njima podelili kostimograf Boris Čakširan, glumac i producent Dragan Bjelogrlić i glumica Marija Bergam.

Odevne kombinacije glavnih glumaca, kao i deo nakita koji su korišćeni u toku snimanja serije mogli su da vide Leskovčani koji nisu krili zadovoljstvo što i ovakvu postavku mogu videti u svom rodnom gradu. Mnogi su se fotografisali sa izloženim kostimima, ali i sa gostujućim glumcima. publika Publika se fotografisla pored kostima i sa gostujućim glumcima, foto: B. Antić

Zanimljivo je videti uživo nešto što inače gledamo samo na televiziji. Očekivala sam veći broj kostima i aksesoara, ali je svakako lepo videti i ovaj mali deo – kaže nam Marija.

Koliko su važni kostimi za celokupni doživljaj serije ili filma objasnio je publici kostimograf Boris Čakširan. Iako je, kako kaže, postavka samo jedan mali deo onoga što inače koriste u toku snimanja, publika ipak može bliže I detaljnije pogledati makar i taj mali deo.

Kostim kao takav je važan činilac filma, pogotovu ako je epoha u pitanju. Kostim publici približava atmosferu, psihološki profil određenih glumaca, nekada on čini ulogu takvom kakva jeste, a nekad pomaže režiji – kaže Čakširan.

Izložba je inače organozovana u okviru pratećeg programa 11. Leskovačkog internacionalnog filmskog festivala, koji je u utorak uveče otvorio srpski glumac Dragan Bjelogrlić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    15:53 // 21. 9. 2018.

    Bjelo prestani više da se samouzdižeš! Barem budi originalan u radu za početak!

  • Aperkat

    04:53 // 21. 9. 2018.

    U provinciji sve pali-zeljan narod kulture,makar i garderova iz serije bila!

  • koja arsic

    12:35 // 20. 9. 2018.

    Sve bi bilo uredu da mu je nije čist plagijat Peaky Blinders-a..sramota kako je to tako prošlo jer pokazuje da čovek može opušteno da koristi tuđe, zaradi na tome i postane poznat!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: