Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 26. 1. 2018.

| Kultura

Leskovčani oduševljeni delima Salvadora Dalija [foto]

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
dali
Leskovčani zainteresovani za dela španskog umetnika, foto: Bojana Antić

U prepunoj galeriji Leskovačkog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba grafika slavnog španskog umetnika Salvadora Dalija.

Mnogobrojni Leskovčani već prve večeri došli su da vide postavku, a nisu krili zadovoljstvo što i u njihovom gradu mogu videti dela poznatog predstavnika nadrealizma.

Leskovac počinje da neguje kulturu, ocenili su neki od posetilaca, dodajući da im je drago što ne moraju da idu u Niš ili Beograd na izložbu i što decu i u svom gradu mogu upoznati sa svetskom umetnošću.

Iako sam oduševljena izložbom, smatram da bi trebalo organizovati još ovakvih manifestacija u našem gradu, koje će približiti umetnost svima nama - rekla je jedna Leskovčanka.

Posetiocima su, osim dela Salvadora Dalija i priče o njegovom žvotu, duh Španije približile Nada Jovanović i Dragana Mitić, koje su na samom početku, uz klavirsku pratnju Dragana Jovanovića, otpevale Dvoržakovo delo Golub leteo niz polje i Bolero Kamija Sen Sansa.

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić svojim sugrađanima je obećala da će se ova ustanova i ubuduće truditi da ima što više ovakvih izložbi, muzičkih festivala, filmskih i pozorišnih predstava.

Naš zadatak je da vaš život učinimo lepšima, sitnicama koje život znače - rekla je Conić.

Postavku čine originalne grafike iz ciklusa Zodijak, La Fontenove basne, Božanstvena komedija i Galina večera, nekoliko pojedinačnih grafika i skulptura u pozlati Žena žirafa.

Svi Leskovčani koji nisu stigli na otvaranje, Dalijeva dela moći će da vide do 23. februara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan Dojcinovic

    11:26 // 28. 1. 2018.

    Bas!Bas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: