Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 16. 7. 2022.

| Kultura

Letnji bioskop na otvorenom u niškom "Labirintu"

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
bioskop
Od 19. do 21. jula; foto: Mladi ambasadori

Savremena filmska dela švedske kinematogrfaije građani će imati prilike da pogledaju od 19. do 21. jula u bašti kafića "Labirint" u Nišu, a u okviru projekta koji organizuju Mladi ambasadori. Ulaz je slobodan.

Projekat "Letnji bioskop za sve" se nastavlja u Nišu, a organizatori kažu da će biti prikazan ciklus "Švedski filmovi pod zvezdama". Prvi film koji će građani moći da pogledaju na otvorenom je Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao, a projekcija će biti u utorak, 19. jula.

Stručnjak za dinamite, Alan Karlson, na svoj stoti rođendan beži iz staračkog doma. On je blesav i na nivou jednog dečaka, jedino u životu što mu je važno su eksplozivi. Otac mu je bio borac za prava na kontracepciju, a majka mu je umrla dok je bio dečak. Uskoro će se njegov život izvrnuti naglavačke, a ovaj šašavi junak će učestvovati u događajima koji su bili od presudne važnosti za tok 20. veka - opis je filma.

Na repertoaru u sredu, 20. jula, biće film Ne plači. Radnja je smeštena u Gateborgu na zapadnoj obali Švedske, a glavni junak je Pal koji sanja o muzičkoj karijeri.

Na putu prema uspehu stoji mu jedna prepreka: on sam. Pratimo Pala na emocionalnom putovanju kroz prijateljstvo i nevolje, ljubav i izdaju što ga naposletku dovodi do pronalaska spostvenog zvanja - radnja je filma.

Poslednje večeri, 21. jula, gledaoci će imati prilike da pogledaju film Ponovno okupljanje.

Poznata umetnica nije pozvana na okupljanje svog časa. Snima film o tome šta se moglo dogoditi da je otišla tamo i suočila se sa nasilnicima, a kasnije prikazuje taj film svojim bivšim kolegama iz razreda - piše u opisu.

Svi filmovi počinju od 21 sat, biće sa srpskim titlom, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Projekcije filmova se organizuju u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu, a okviru projekta "Letnji bioskop za sve" koji realizuju Mladi ambasadori uz podršku Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    18:48 // 16. 7. 2022.

    I ja sam nekada voleo Svedske "akcione" filmove, ali sam ih uglavnom gledao kod kuce :)))))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: