Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 3. 8. 2021.

| Kultura

Ljiljani Blagojević nagrada "Pavle Vuisić"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
glumica
Ljiljana Blagojević dobitnica prestižne nagrade; foto: Laslovarga

Ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima je Ljiljana Blagojević, potvrdili su Južnim vestima iz Udruženja filmskih glumaca Srbije. Nagrada će biti, prema tradiciji, uručena na Filmskim susretima u Nišu koji počinju 21. avgusta.

Nagrada za 2021. godinu pripala je 65-godišnjoj glumici Ljiljani Blagojević koja je više od 40 godina na filmskom platnu kroz brojne uloge koje su obeležile kinematografiju na ovim prostorima.

Debitovala je 1978. godine epizodnom ulogom u filmu “Boško Buha“ reditelja Branka Bauera. Tri godine kasnije ostvarila je i prvu glavnu ulogu u filmu Emira Kusturice "Sećaš li se Doli Bel".

Od prvih glumačkih koraka pa do sada snimila je preko 50 filmova.

Pored velikog platna, veliki doprinos je dala i na "daskama koje život znače". Prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu postala je 1996. godine i odigrala je na sceni preko 60 uloga iz savremenog i klasičnog repertoara.

Trenutno snima film i seriju "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića, a glumi i u predstojećoj kriminalističkoj seriji "Kljun" Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Među brojnim nagradama koje je dobila su i Nagrada Žanka Stokić, Sergej Bondarčuk, Carica Teodora, Joakim Vujić, kao i Zlatni beočug i Zlatna antena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: