Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 25. 6. 2016.

| Kultura

Lutkarsko pozorište završava sezonu u nedelju

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Stonoga
Kraj uspešne sezone; foto: Davorin Dinić

Izvođenjem predstave “Čudesna družina jedne stonoge” u nedelju 26. juna od 11:30 niški lutkari završavaju sezonu. Publici će se pokloniti i dobitnici godišnjih nagrada glumci Biljana Radenković i Mladen Milojković.

Pozorišna sezona koja se ovog vikenda privodi kraju za Lutkarsko pozorište je bila, kako kažu, više nego uspešna.

U godini kada obeležavamo 58. rođendan imali smo 4 premijere, učestvovali na 4 festivala i osvojili 5 nagrada stručnih i 2 nagrade dečjih žirija. Organizovali smo i susrete profesionalnih pozorišta sa preko 150 učesnika. Veoma smo zadovoljni zbog svega - ističu u Lutkarskom pozorištu.

Kraj sezone je i prilika da se nagrade najbolji glumci niškog ansambla, a odluku o tome doneo je žiri sastavljen od glumaca i novinara.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Biljana Radenković za uloge miša u „Čudesnoj družini jedne stonoge“ i vile Dobrile u „Začaranoj pahuljici“. Mladen Milojković dobio je nagradu  za najbolje muško ostvarenje za uloge starog pacova Grbavca u predstavi „Olovni vojnik i balerina“  kao i za uloge puža i vuka u „Čudesnoj družini jedne stonoge.“

Nakon kratke pauze ekipa Lutkarskog pozorišta ponovo će se okupiti avgusta kada će početi rad na novoj predstavi čija se premijera očekuje na jesen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: