Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 17. 5. 2016.

| Kultura

Magični Ćira: Idem u zatvor, ispraćaj u "Ambasadoru"

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Zoran Ćirić Magični Ćira
Priprema ispraćaj na robiju; Zoran Ćirić, foto: JV

Tvrdeći da nema dovoljno para da plati 100.000 dinara kazne po presudi za pretnje gradonačelniku Zoranu Perišiću, poznati niški književnik Zoran Ćirić najavljuje svoj ispraćaj "na robiju".

Ćirićevo pismo prenosimo u celosti i bez izmena:

Prinuđen sam da reagujem na vašu jučerašnju vest o završetku suđenja mojoj malenkosti jer iz nekog razloga niste dobro čuli presudu u celini. Dakle, osuđen sam  na 100 dana zatvora, plus sudski troškovi koji će biti uvećani za kamatu na rast Društvenog Bruto Proizvoda – što mu ukupno iziđe na 5 meseci doživotne robije.

Takođe, radi zaštite lika i dela Zorana Perišića, želim da javnost upoznam sa pravim razlogom zbog kojeg sam primerno i zasluženo kažnjen. Naime, tokom opsežnog procesa nepobitno je utvrđeno da je Zoran Ćirić onaj koji je traljavo pucao u Milana Beka, što sam na kraju istrage i priznao bez ikakve prinude. Zbog moje nespretnosti Vrhovni Rukovodilac pravosuđa i policije je veoma ljut. Gospodin Beko je takođe ljut. A ljut je i narod. Sve ih razumem i ne tražim oproštaj ni od koga.

Takođe, koristim priliku da se zahvalim mnogobrojnim profesionalnim braniteljima ljudskih prava u Srbiji, kao i Zaštitniku građana, što su se tako ozbiljno i revnosno angažovali na mom slučaju.

O datumu mog odlaska na robiju bićete blagovremeno obavešteni i pozvani na prigodni ispraćaj koji će rukovodstvo grada Niša organizovati u tu čast u hotelu „Ambasador“.

Hvala na medijskom razumevanju.

Podsetimo, Ćirić je juče pred Osnovnim sudom u Nišu nepravosnažno proglašen krivim i kažnjen sa 100.000 dinara. Ipak, ukoliko taj novac ne plati, kazna će biti zamenjena zatvorskom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koja

    19:29 // 22. 5. 2016.

    E .. bem ti...

  • Velibor Petković

    19:13 // 18. 5. 2016.

    I zatvor je za ljude ali Ćiro, bolji performans je književno veče na koje ćemo doći dobro raspoloženi i s nekom parom u džepu da sakupimo harač. Nije ovo "noćni Karači", nego ipak Niš - skraćenica za Ništa iz koga je nastao svemir. Nema predaje melanholiji!

  • dragoljub stamenkovic

    14:00 // 18. 5. 2016.

    CVETKO I : баш си ЦВЕТКО ! Ја подржавам Ћиру али ти то не можеш да схватиш. Јесам Нишлија и јесам РАДИКАЛ. ПС пун свет је кукавица које не смеју да се потпишу !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: