Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 20. 2. 2020.

| Kultura

Magija je u dobrim delima, poruka je druge dečje knjige o veštici Niki

Autor:T.T.Izvor:Južne vesti
vesela-vestica-foto-lelastojanovic
Borba protiv zla je novi element ove knjige; foto: L. S.

Nakon tri godine od izlaska dečje knjige o veseloj veštici Niki niške autorke Lele Stojanović, deca imaju prilike da se upoznaju sa novim pustolovinama ove junakinje u drugom delu knjige Vesela veštica Nika i zla Kjara u izdanju Lagune.

Vesela veštica Nika zadužena je za dobro raspoloženje u gradu Šmeku u kojem se pojavljuje i zla veštica Kjara da svim sredstvima rastuži ljude. Kroz nove avanture sledi suočavanje dveju veštica i borba između dobra i zla.

U drugom delu knjige se javlja niz peripetija,dogodovština i novih akcija gde se vesela veštica Nika bori sa zlom Kjarom i na kraju dobro pobeđuje, kaže autorka.

lela-stojanovic-foto-fbls Druga knjiga sa istom junakinjom; foto: L. S.Za razliku od prve knjige gde su se pojavile mnoge nove reči. što je obogatilo dečji rečnik, autorka kaže da u drugom delu ima više priče o dobrim delima, važnosti smeha , ali i o međusobnim dobrim odnosima.

Ona navodi kako je prva knjiga doživela veliki uspeh i veruje da će tako biti i sa drugim delom, iako se u njemu pojavljuje zla veštica, ona joj je dala jedan savremeni lik i lepotu.

Nadam se da će knjiga biti u istoj normi sa prvom, ako ne i bolja. Ovde ima više događaja, više zgoda koje će se, možda, deci više svideti, poručuje Stojanovićeva.

Borba protiv zla je novi element ove knjige, ali je glavna poruka da se najveća magija krije u činjenju dobrih dela i da se time čini svet boljim mestom za život.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:17 // 20. 2. 2020.

    Svaka čast baš lepo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: