Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 18. 12. 2012.

| Kultura

Manje para za "Nišvil"

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g

Iako je gradonačelnik Zoran Perišić najavio da će iz gradske kase "Nišvilu" otići 5,5 odsto više novca nego prošle godine, predlogom budžeta za narednu godinu ovo povećanje nije predviđeno.

Organizator festivala Ivan Blagojević objašnjava da je prošle godine "Nišvil" od grada dobio 17 miliona dinara.

- Mi smo se pomirili sa povećanjem od 5,5 odsto, što bi s obzirom na inflaciju i dalje realno bilo manje nego prošle godine, ali smo juče bili zatečeni kada smo listajući predlog budžeta naišli na poziciju Ostale dotacije na kojoj smo mi i videli istu sumu kao i prošle godine - kaže Blagojević.

On objašnjava da se na navedenoj poziciji nalazi i "Novogodišnji bal", kome bi od planiranih 17 miliona išao 1.1 milion. "Nišvil" bi tada dobio 15.9 miliona dinara, što nikako nije obećano uvećanje, nego umanjenje i to od 6,5 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Blagojević ističe da dodatnu otežavajuću okolnost predstavlja i to što Ministarstvo kulture planira za "Nišvil" tek polovinu prošlogodišnje sume od 4 miliona. Prema njegovim rečima i "Filip Moris" koji je godinama pomagao Festival ove godine je odustao od toga.

- Mislim da "Nišvil" sa ovim sredstvima neće moći da održi kvalitet koji je imao ranijih godina - kaže Blagojević.

On objašnjava da se prema njihovim procenama u gradsku kasu od "Nišvila" indirektno slije oko 50 miliona dinara.

- Da bi stranci svraćali u grad potrebno je da Festival dovede barem 4 poznata izvođača, a za to je potrebno oko 100 miliona - smatra Blagojević.

On dodaje da sa ovim sredstvima nije realno očekivati da će neko "planirati svoj odmor" prema "Nišvilu", a da će time izostati novac koji bi se za vreme trajanja Festivala slio u gradsku kasu.

U kabinetu gradonačelnika nismo uspeli da dobijemo komentar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Marković

    16:23 // 30. 1. 2013.

    Evo ja sa zadovoljstvom doniram Nisvillu 2.000,00 dinara kupivsi i ove godine ceo komplet karata, sa zeljom da se ne da i da nam jos dugo traje i raste. Respect i hvala.

  • Nenad91@kultura?

    18:21 // 19. 12. 2012.

    Odsustvo brige o kulturi je odsustvo brige o duhovnom zdravlju nacije odnosno grada u ovom slucaju.Ocigledno je da Niski politicari nisu svesni šta je kultura i cemu ona sluzi.

  • Nenad91@kultura?

    17:47 // 19. 12. 2012.

    Najzalostnija stvar je nezainteresovanost naroda za ovu temu.Vesti vezane za cherry kiss imala su preko 200 komentara i evo sada vidim za vesti sto su neki klinci ukrali kolica iz tempa ima dosta komentara i za jos kakve kod gluposti su ljudi komentarisali ali kada dodje rec o kulturi ljude mrze cak i da prokomentarisu.Ova dva komentara pricaju mnogo o ljudima koji zive u Nisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: