Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 30. 1. 2018.

| Kultura

Marčelo i Marko Vidojković dolaze na niški Svetosavski sajam knjiga

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Oficirski dom
14. Svetosavski sajam knjiga od 1. do 8. februara; foto: JV

Dobitnik NIN-ove nagrade Goran Gocić otvoriće u četvrtak 1. februara Svetosavski sajam knjiga, najavljuju organizatori, a imaće i književno veče na kome će promovisati novu dramu. Na niškom sajmu, koji se održava u Oficirskom domu, nove romane promovisaće i Marko Šelić Marčelo i Marko Vidojković.

Svečano otvaranje Svetosavskog sajma počeće u 18 sati, a otvoriće ga pisac Goran Gocić, koji će od 19 sati promovisati novu knjigu Poslednja stanica Britanija.

U petak 2. februara od 18 sati će promociju imati niška književnica Biljana Stanojević, a povod je obeležavanje 25 godina od objavljivanja prve knjige Ne kaje se lutalica. Specijalni gost će, kažu, biti Goran Šepa, frontmen grupe Kerber.

Pisac Slaviša Pavlović će u subotu 3. februara od 18 sati promovisati istorijski roman Ratnici Crne ruke, a od 19 sati će zbornik poezije na dijalektu Preobražensko pojanje predstaviti autorka Minja Ilijeva.

Promocija knjige Rasadna kap Milijane Sete zakazana je za nedelju 4. februar od 18 sati.

Marko Vidojković će predstaviti niškoj publici novi roman E baš vam hvala u ponedeljak 5. februara od 18:30, a pre toga će biti uručene nagrade izdavačima.

Marko Šelić Marčelo će svoj novi roman Higijena nesećanja predstaviti u utorak 6. februara od 18 sati.

Za kraj sajma biće promovisana zbirka poezije Odron svetlosti Bate Milanovića. Na svim književnim večerima moderator će biti Velibor Petković.

Nagrade sajma svetosavski pečat su: za najvredniju ukupnu izdavačku produkciju, za najbolju knjigu kao izuzetan autorski i izdavački poduhvat i ostvarenje, za negovanje i afirmaciju književne tradicije Niša, za najbolje grafički oblikovanu knjigu ili kolekciju, za najbolje štampanu i opremljenu knjigu ili kolekciju, nagrada Stari Niš za negovanje i afirmaciju tradicije i baštine Niša - navode organizatori.

Vrata Oficirskog doma biće otvorena svakog dana od 10 do 20 sati, a ulaznica košta 50 dinara i svako ko kupi kartu i ubaci je u kutiju na ulazu moći će da osvoji knjigu. Organizator sajma je, kao i prethodnih godina, izdavačka kuća “Medivest”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: