Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 28. 10. 2022.

| Kultura

Međunarodni "Balkan Teatar Fest" po 16. put u Dimitrovgradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Predstava po treći put pred domaćom publikom
16. izdanje festivala; foto: Lj. F.

Šest pozorišnih predstava iz Srbije i susedne Bugarske publika će moći da pogleda na ovogodišnjem “Balkan Teatar Fest-u”, koji se od 3. do 11. novembra održava u Centru za kulturu u Dimitrovgradu.

Šesnaesto izdanje međunarodnog pozorišnog festivala otvoriće 3. novembra Dramsko-lutkarsko pozorište iz bugarskog grada Vraca komadom Zločin i kazna, dok će se dva dana kasnije na reportoaru naći takođe predstava iz Bugarske - Ljubavnik Narodnog pozorišta "Ivan Vazov".

Za 7. novembar je zakazano izvođenje komada Sećanje vode Narodnog pozorišta Leskovac, dok će se 9. novembra glumci Narodnog pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja izvesti Ministarku.

Pretposlednjeg dana festivala na programu je predstava Heroj nacije Narodnog pozorišta Niš, a na zatvaranju ovgodišnjeg BTF-a igraće se predstava Čovek iz Podolska, Dramsko-lutkarskog pozorišta "Ivan Radoev" iz Plevena.

Pojedinačne ulaznice koštaju 250 dinara, karta za ceo festival iznosi 1.200 dinara i mogu se kupiti na blagajni Centru za kulturu u Dimitrovgradu od 28. oktobra do 2. novembra.

Sve predstave počinju od 19:30.

“Balkan Teatar Fest” organizuje Centar za kulturu, pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: