Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 30. 11. 2018.

| Kultura

Međunarodni “Balkan Teatar Fest” u Dimitrovgradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Zbog renoviranja godinu dana se nisu igrale predstave
Zbog renoviranja godinu dana se nisu igrale predstave; Ilustracija; foto: flickr.com/David Philips (D.A.P)

Dimitrovgradsko pozorište "Hristo Botev" od 3. do 14. decembra biće domaćin Međunarodnog pozorišnog festivala “Balkan Teatar Fest”. Na programu će se naći 9 predstava koje će igrati 4 pozorišta iz Srbije i 3 iz susedne Bugarske.

Festival koji svake godine okuplja veliki broj ljubitelja teatra održaće se po 14. put, a ove godine će posebno biti značajan za sve u Dimitrovgradu jer se, usled renoviranja sale Doma kulture, predstave nisu igrale skoro godina dana.

Direktor pozorišta "Hristo Botev" Delča Gigov očekuje veliki broj posetilaca jer su se, kako kaže, ljudi uželeli pozorišta, a biće i onih koji žele da vide kako je renovirana zgrada.

Grad živi za taj festival, veliko je interesovanje kao i proteklih godina. U gradu sa 6.000 stanovnika mi smo ranije imali i do 2.000 posetilaca - kaže Gigov.

Pojedinačne ulaznice za festival koštaju 200 dinara, karta za ceo festival iznosi 800 dinara, do se ulaz za dečije predstave ne naplaćuje. Karte se mogu kupiti na blagajni Centru za kulturu u Dimitrovgradu.


Repertoar predstava

Festival će 3. decembra od 19:30 sati otvoriti domaćini premijernom predstavom Mlaćenici i Plaćenici koju je režirala Biljana Radenković iz niškog Lutkarskog pozorišta.

Narednog dana na reportoaru će se naći Drugi medeni mesec koju igraju glumci pozorišta "Iskri i sezoni" iz Sofije, a koju je režirao Dimitar Stojanov.

Trećeg dana gostuje Narodno pozorište iz Pirota sa predstavom Slobodana Obradovića To kod nas ne može da bude u režiji Isidore Goncić.

Zajedničkim ostvarenjem I svaki put kao da je prvi, koju je režirala Jovana Tomić, publici u Dimitrovgradu 6. decembra će se predstaviti Narodno pozorište iz Kruševca i pozorište “Art tema“ iz Beograda. Tekst su napisali Borislav Stanković i Dimitrije Kikanović.

Nakon pauze od nekoliko dana 11. decembra igraće se Žorž Danden niškog Narodnog pozorišta u režiji Dragoslava Savića, a sutradan je na programu monodrama sofijskog Narodnog pozorišta Put ka Afroditi, koju potpisuje Bojka Velkov.

Zatvaranje festivala je planirano za 14. decembar i zatvoriće ga Simulator za parenje Dramsko-lutkarskog pozorišta iz Vrace, koju je režirao Vencislav Arsenov.

U pratećem programu igraće se i 2 predstave za decu, Ježeva kućica pozorištanca “Zmaj“ iz Niša, koju je režirala Biljana Radenković, igraće se 5. decembra, dok će 11. decembra gostovati pozorište "Konstantin Kisimov“ iz Velikog Trnova, predstavom u režiji Stefana Metodieva Pipi duga čarapa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: