Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 17. 7. 2021.

| Kultura

Međunarodni festival folklora u ponedeljak počinje u Nišu

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
folklor
Međunarodni festival folklora;foto:SKC

Međunarodni studentski festival folklora 14. po redu počinje u ponedeljak u Nišu i trajaće dva dana. Ansambli iz Srbije, Severne Makedonije i Rusije nastupaće na Letnjoj pozornici, a po tradiciji pre koncerata folklorci će prodefilovati Obrenovićevom ulicom. Ulaz je besplatan, a karte zainteresovani mogu nabaviti u Studentskom kulturnom centru.

Ovogodišnji festival okupiće manji broj učesnika i trajaće dva dana. Publici će se u ponedeljak 19. i utorak 20. jula na Letnjoj pozornici predstaviti sedam ansambala.

Ove godine imali smo desetak prijava, na žalost nisu svi mogli da dođu. Doći će ansambl iz Rusije koji je bio 2019. iz Krasnojarska. Doći će ansmabl „Mirče Acev“ koji radi pri Univerzitetu u Skoplju, i doći će četiri ansambla koji sarađuju sa nama tokom više od 60 godina rada „Ora“- navodi umetnički direktor festivala Zoran Stojanović.

Prošlogodišnji festival zbog epidemiološke situacije održan je onlajn, a gledaoci su nastupe pratili putem Fejsbuk i Jutjub kanala. Iako festival ni ove godine neće biti organizovan u punom kapacitetu, u SKC-u kažu da im je drago što su se stekli uslovi da se festival ove godine održi uživo.

Nažalost, godina kovida i ova nakon nje su učinile svoje. Sada su se vrata malo otvorila u odnosu na prošlu godinu i uspeli smo da dovedemo i neke plesne ansamble iz inostranstva. Nadam se da će građani Niša uživati - navodi direktor SKC-a dr Predrag Jelenković.

Festival otvaraju domaćini, Akademski folklorni ansambl „Oro“ SKC-a a zatim nastupaju ansambli iz Vladičinog Hana, Severne Makedonije, Čačka i Rusije. Drugog dana festivala koncert počinje nastupom folkloraca iz Sremske Mitrovice, zatim će nastupiti ansambli iz Severne Makedonije, Novog Sada i Rusije.

Po tradiciji, festival zatvara niško „Oro“, navode organizatori. Zbog epidemiološke situacije broj slobodnih mesta na Letnjoj pozornici biće prepolovljen. Defilei učesnika kroz grad počinju od 19 sati, a oba koncerta počinju u 20.30 na Letnjoj pozornici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasha

    23:51 // 19. 7. 2021.

    Organizacija ISPOD nule. Znaci minus sto!!!!!!!!!
    Zbogom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: