Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 11. 1. 2023.

| Kultura

"Medvedi" protiv letargije i pasivnosti kulturne scene, uz konkurs sa temom "medved"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Konkurs Medvedi
Učešćem na konkursu kažu da se umetnicima pruža prilika da se bore protiv letargije i pasivnosti lokalne kulturne scene; foto: privatna arhiva udruženje "Medvedi"

Umetnici iz Niša i okoline imaće priliku da u petak 20. januara od 18 sati u niškom Deli prostoru gde će saznati sve o prijavi za učešće na konkursu na kome će se autorskim radovima boriti protiv letargije i pasivnosti lokalne kulturne scene, kažu iz udruženja “Medvedi”. Najbolji radovi, na temu medveda, biće prikazani u martu na izložbi u Beogradu.

Iz "Medvedi" kažu da mladi autori nemaju dovoljno podsticaja na umetničko izražavanje i da su institucije nedovoljno pristupačne novim autorima, te je to razlog njihove pasivnosti i dodaju da metaforom medveda koji se budi iz sna, žele da podstaknu i motivišu sve učesnike konkursa.

Konkurs je otvoren za sve: slikare, grafičare, vajare, ilustratore, fotografe, animatore, reditelje, konceptualne umetnike, industrijske dizajnere, kostimografe, scenografe, grafičke dizajnere, arhitekte, strip majstore, dizajnere igračaka, kao i sve vas koji se bavite bilo kojim vidom kreativnog stvaralaštva da nam se pridružite i pošaljete svoje radove. Odgovaraćemo na sva vaša pitanja i dileme kako se prijaviti na konkurs, autorskim pravima, kao i udruženju Medveda - kažu organizatori.

Najboljih 30 radova, domaćih i stranih autora, koji budu učestvovali na konkursu naći će se na izložbi u Beogradu 21. marta, na dan početka proleća, a kako je rečeno jedini uslov konkursa je da tema bude medved, a ulaz u Deli prostor u petak biće slobodan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kontradiktorno

    20:59 // 11. 1. 2023.

    Pa sta sve u taj beograd...da probude scenu a radovi izlozeni u Beogradu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: