Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 3. 2. 2023.

| Kultura

Miki Manojlović za "Nedeljnik": Voleo bih da sam rođen u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Nedeljnik, Južne vesti
Miki-Manojlovic-1.jpg
Manojlović nije rođen u Nišu, ali bi voleo da jeste; foto: D. M, arhiva JV

U životnom intervjuu za novi broj Nedeljnika Predrag Miki Manojlović je objasnio da nije rođen u Nišu, iako mediji često pišu suprotno, ali kaže da bi voleo da je rođen u "Nišu, gradu vrele krvi". Dobitnik jednog Gran prija i tri nagrade "Car Konstantin" na Filmskim susretima opisuje Niš kao carski grad širokog spektra najboljeg džeza i filma.

Nedeljnik Novi "Nedeljnik" donosi intervju sa Mikijem Manojlovićem; foto: Ljubica Jocić Ove nedelje na naslovnoj strani Nedeljnika je fotografija poznatog glumca Predraga Mikija Manojlovića i životni intervju uz opis "Svi smo ljubazni, svi smo super, a ništa nije bilo super. Rat je to pokazao...". U intervjuu priča o ulogama, filmovima, Miri Furlan, Emiru Kusturici i drugim temama, a objašnjava i gde je rođen.

Kod nas vlada resavsko-prepisivačka u novinarstvu i greške koje se vuku godinama unazad. Stalno govore i pišu "Miki Manojlović je rođen u Nišu", ali nisam. Rođen sam u Beogradu u bolnici, ali smo otišli kamionom u Niš. Odvezao nas je moj stric šofer, bilo je to vreme druga Tita i u ministarstvu kulture su kao kod vojnih premeštajagovorili "Ti ideš tamo, a ti tamo". Tako da su moji roditelji, glumci, dobili raspored Niš. Voleo bih da sam rođen u Nišu, gradu vrele krvi, ali nisam. U Nišu carskom gradu širokog spektra najboljeg džeza i filma, do ponoćnog nokautiranja lažnjaka... - kaže Manojlović za Nedeljnik.

Osim provedenog dela života u Nišu, Mikija Manojlovića za ovaj grad vezuju i Filmski susreti gde je 2004. godine dobio nagradu za životno delo "Pavle Vuisić", a 1981. godine i Gran pri "Ćele-kula" za ulogu u filmu Samo jednom se ljubi.

Pored Lazara Ristovskog, jedini je tri puta dobio nagradu "Car Konstantin" i to 1985, 1995. i 2010. godine. Samo Aleksandar Berček ima bolji skor - ima ih četiri. Od filma Otpisani Miki Manojlović se na filmskom platu na Letnjoj pozornici pojavio u više od 25 filmova.

Kompletan intervju možete pročitati u štampanom izdanju Nedeljnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marković slavica

    11:17 // 8. 4. 2024.

    Manojlović u,u Nišu majka samo rađa Srbe.

  • Steva n

    12:37 // 4. 2. 2023.

    I ja bih voleo da vi ne podržavate radikale 'al ko me šiša.

  • Var tehnolog

    07:55 // 4. 2. 2023.

    Jel ovo za kulturnu rubliku ? Verovatno je veliki kulturni uspeh kasabe Nis !
    Ubacite i rubliku " tabloidi", ovakve izjave bi tamo prilicile !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: