Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 16. 9. 2013.

| Kultura

Milić Petrović ostaje direktor Galerije

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
Milić Petrović; arhivska fotografija, foto: stakleno zvono

Upravni odbora Galerije savremene likovne umetnosti Niš predložio je da za direktora ove ustanove bude postavljen aktuelni v.d. direktor Milić Petrović (SNS).

Prema rečima predsednika Upravnog odbora Miroslava Anđelkovića, na konkurs za direktora javila se, pored Petrovića, još samo njegova zamenica Emilija Ćoćić-Bilić.

- Veoma sam neprijatno izneneađen što se nije javio niko van kuće jer znam da ima 10-ak Nišlija koji bi mogli da se nađu na tom mestu - kaže Anđelković.

Anđelković dodaje da je od 5 članova Odbora jedino on glasao protiv aktuelnog v.d. direktora, dok su preostala 4 člana podržala Petrovića.

Milić Petrović (72) na mesto vršioca dužnosti direktora Galerije savremene likovne umetnosti došao je na predlog Srpske napredne stranke, iako je od 2007. godine bio u penziji.


Inače, Milić Petrović je već bio direktor Galerije u vreme koalicije Zajedno (1997-2000), tada kao funkcioner SPO.Penzionisan je 2007. godine.

U njegovoj biografiji se navodi da je završio Akademiju za primenjene umetnosti 1970. godine. Od 1971. do 2012. godine imao je 7 samostalnih izložba u Ćićevcu, Nišu i Leskovcu.

Od 1977. do 1987. godine je bio rukovodilac sektora kreacije i marketinga u fabrici tekstila "Nitex".

2002. godine izabran je za prvog predsednika Multimedijalnog udruženja umetnika Car Konstantin, čiji je sada, kao se navodi i "doživotni počasni predsednik".


Osuđivan zbog propusta u radu

Vredi pomenuti i da je Petrović 1998. godine pravosnažno osuđen za krivično delo "nesavestan rad u službi"

Prema presudi u koju su Južne vesti imale uvid, Petrović je napravio niz propusta prilikom organizacije likovnih kolonija tokom 1994. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ekopolismreza

    16:02 // 26. 9. 2013.

    http://youtu.be/Dzd90OZMi1M

  • Branimir

    14:22 // 22. 9. 2013.

    Čestitam! Puno uspeha i sreće u vođenju Galerije! Neverovatno, ali sns je ispravila grešku koju su demokrate načinile 2001 kad su smenile u tadašnjoj garnituri i ovog čoveka...

  • mirkoislavko

    11:57 // 19. 9. 2013.

    Draga Julija,Sta ce reci Tasovac ? Pa to je nasa bruka. Pitanje je sta ce reci komisija kad procita dedin plan i program ? Dali ce se neko postideti iz UO za kog je glasao ? Jutros sam ga video to bi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: