Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 29. 8. 2018.

| Kultura

Miloš Vlalukin: Rijaliti će da nas pojede

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Glumci Filmski susreti 2018
"Patuljci sa naslovnih strana" pokazuje kakav je sistem vrednosti u društvu; Foto: Vanja Keser

Glumci filma Patuljci sa naslovnih strana, koji su se i dan nakon projekcije na Festivalu glumačkih ostvarenja zadržali u Nišu - Olivera Viktorović i Miloš Vlalukin slažu se da je dobro što je Milorad Milinković uradio film sa tematikom rijaliti programa, jer je to realnost današnjice.

Viktorovićeva koja dugo radi i kao pedagog, u filmu glumi ženu koja zaista ima pevačke kvaitete, ali joj, u sistemu vrednosti koji vlada, to nije dovoljno. Njen lik čak biva i ismejan, a glumica kaže da je u filmu predstavljeno ono što se dešava i u realnosti - nije važan kvalitet. Glumci Filmski susreti press Rijaliti je dobra tema za film, složili se glumci; Foto: JV/V. Milić

Dobra ideja je film jer je rijaliti nešto što već živimo i nažalost u rijalitiju nije merodavan kvalitet, nekakva vrednost, već je važno da bude što više skandala, mini suknji - rekla je glumica.

Dodaje da se sistem vrednosti urušava već tri decenije, što se u Patuljcima i vidi kroz njen lik.

Ja sam u priči jedna mala epizodna uloga, upravo sam predstavnik nekakve vrednosti. Međutim, to nije dovoljno, besmisleno je, nije interesantno - moraš da izgledaš, da budeš ekstreman, to kako pevaš je samo povod. Tako da je to potpuno nebitno i jako je teško u današnje vreme ubediti decu šta je vrednost zapravo, jer unazad 30 godina polako porušismo sistem vrednosti na svim nivoima - kazala je ova glumica.

S ovim stavom slaže se i njen kolega Miloš Vlalukin, koji je i sam bio deo jednog rijaliti programa - Survivor.

Rijaliti će nas da pojede, takav nam je sistem. Tako da ovo što ostaje nama da glumimo i da se bavimo umetnošću je privilegija - rekao je Vlalukin.

Inače, i danas je na konferenciji za novinare izostala Glumica večeri, koja je igrala upravo u Patuljcima - Milena Radulović. Kako kažu organizatori festivala, glumci se ne zadržavaju u Nišu zbog posla oko snimanja serija i filmova, kao i zbog učešća na drugim festivalima.

Ipak, oni koji su ostali kažu da srpski Holivud postoji samo u Nišu, kao i da je publika istrajna da gleda ostvarenja na velikom platnu Letnje pozornice i po kiši i hladnoći.

Podsetimo, Filmski susreti traju do petka 31. avgusta, kada je i dodela nagrada glumcima. Večeras će ljubitelji domaće produkcije moći da pogledaju film Raška Miljkovića Zlogonje u kome glavne uloge tumače Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, kao i dramu Petra Pašića O bubicama i herojima u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković, Bojan Dimitrijević, Zoran Cvijanović. S obzirom na to da neće biti kiše, projekcije se organizuju samo u Tvrđavi.

Za večeras je u Oficirskom domu najavljeno otvaranje izložbe Jovana Šurdilovića koji je fotografisao svaki festival glumačkih ostvarenja od početka, dok će sutra od 13 sati u Vilinom gradu biti održana tribina o nedavno preminulom velikanu srpskog i jugoslovenskog filma - Nebojši Glogovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera lozac

    19:50 // 29. 8. 2018.

    2.5 sata BG-NI + 2 sata sa publikom na kraju i posle filma + 2.5 sata nazad.
    7 sati - previse vremena da bi se odvojilo za publiku.
    Ipak su to zvezde.

  • Pera lozac

    19:45 // 29. 8. 2018.

    Zasto je OK da se glumci na nekim festivalima cak ni ne pojave, a za druge se ne samo pojave nego se i danima pa i nedeljama spremaju.

  • sasa

    16:19 // 29. 8. 2018.

    Lepo zamisljen film ali ce ostati upamcen samo po golim grudima mladih devojaka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: