Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 29. 11. 2011.

| Kultura

Milošević i Đorđević svirali u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
klavir
Vladimir Milošević

U okviru Gradske koncernte sezone, u svečanoj sali grada Leskovca u ponedeljak, 28. novembra održan je koncert pinaniste Vladimira Miloševića i violinčeliste Dragana Đorđevića.

Dragan Đorđević je po oceni  štampe  i kritičara jedan od najoriginalnijih umetničkih ličnosti svoje generacije. Sa šest godina počeo je da uči violinu po “Suzuki metodi” u Školi za muzičke talente u Ćupriji, a tri godine kasnije opredeljuje se za violončelo u klasi prof. Relje Ćetkovića. Godine 1996. upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Sandre Belić.

Ubrzo zatim postaje solo čelista kamernog ansambla Gudači Svetog Đorđa, sa kojim je ostvario veliki broj koncerata i snimaka za mnoge radio i televizijske kuće. Diplomirao je 2000. godine i dobio nagradu Univerziteta umetnosti za najboljeg studenta generacije. Od oktobra 2003. predaje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Vladimir Milošević (1980) je završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nevene Popović, a zatim i poslediplomske studije u istoj klasi. Kao pobednik takmičenja Concerti in Villa u Italiji, debituje 2005. u čuvenoj dvorani Carnegie Recital Hall u Njujorku, nakon čega nastupa i u Sali Kolarčevog univerziteta u Beogradu u ciklusu Velikani muzičke scene - Rising Stars.

Snimao je za radio i TV stanice u Japanu, Francuskoj, Brazilu, Maroku, Južnoj Africi, Kanadi. Od 2005. godine predaje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Program koncerta bio je izuzetno zanimljiv: Zoltan Kodaly - Sonata za violončelo solo Op.8,  I stav, Boris Papandopulo  -  Rapsodija za violončelo solo, Richard Strauss - Sonata za violončelo i klavir Op.6, F-dur, Allegro con brio, Andante ma non tropo, Finale – Allegro vivo, Frederic Chopin - Brilijantna poloneza  za violončelo i klavir.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tatko

    07:37 // 30. 11. 2011.

    Konacno da se u Leskovcu nesto lepo desi!
    Svaka cast Vladi i Draganu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: