Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 18. 9. 2017.

| Kultura

Ministar najavio izgradnju muzičke dvorane u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Ministar Vladan Vukosavljević
Projekad bi mogao da se realizuje po dobijanju svih dozvola i završetaku konkursa; Foto: JV/V. M.

Dvorana za koncerte, predstave, izložbe i druge kulturne manifestacije, mogla bi da bude izgrađena u Nišu za 4 do 5 godina, najavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. On je kazao da će Republika da podrži pravljenje ovog prostora.

Ističući Niš kao “regionalni kulturni centar” Vukosavljević je rekao da je država odlučna da izdvoji pare za prostor koji bi, kako je objasnio, koristio Simfonisjki orkestar, gde bi bile i pozorišna scena i galerijski prostor.

To bi bio kapitalni projekat za Niš i ovaj deo Srbije i nadam se da će Vlada za 4 do 5 godina biti u prilici da snažno podrži izgradnju - rekao je ministar.

On je kazao da je u razgovoru sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem već saznao da su sa lokala već počela da se rešavaju imovinsko-pravna pitanja za izgradnju dvorane. Ipak, sugerisao je da će to biti projekat "u skladu sa mogućnostima države i lokalne samouprave".

Mi ne možemo ovde da pravimo vavilonsku kulu. Imamo situacije da neke dobre ideje dovedu do projekta koji je Skadar na Bojani. Bitno je da nešto što ima oko hiljadu, hiljadu i nešto mesta, da akustika bude kako treba, sa nekoliko hiljada kvarata. Takva stvar se u Nišu gradi jednom u 50 godina i 100 godina kao i u Beogradu - dodao je Vukosavljević.

Zasada je nepoznato na kojoj bi lokaciji mogla da bude izgrađena ovakva dvorana, a novinari čekaju odgovor iz kabineta gradonačelnika.

Podsetimo, Niš je skoro izgubio galerijski prostor u samom centru grada jer je zgrada doskorašnje Galerije “Srbija” restitucijom vrećena nekadašnjim vlasnicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ernest H.

    09:31 // 19. 9. 2017.

    Nis ne veruje suzama.Zadnju objekat kulture Narodno pozoriste, izgradio je Dragisa Cvetkovic pre gotovo 1oo godina.Bio je to zadnji niski politicar na visokoj funkciji koji je ostavio Nisu kapitalne objekte.Ovi sada sto bi rekla deca...BLJAK!

    • (Само) мала исправка

      13:33 // 19. 9. 2017.

      Свака част и хвала Драгиши Цветковићу.Чинио је и учинио за Ниш на свим функцијама на којима је био:од предедника општине, преко министра до предсдника Владе.Након Другог светског рата Ниш је добио само једну једину наменску зграду намењену кутури:Позориште лутака.До данашњег дана нема наменски изграђену зграду Градског музеја, Градске библиотеке, Симфонијског оркестра, Историјског архива, Галериј

  • Aperkat

    18:46 // 18. 9. 2017.

    Kad sam bio mlad,ovakve smo nazivali "paljevinama"! I tad je bilo naivnih,koji se pecase na fazon-drugovi " mi moramo,mi hocemo",a onda odu u drugi grad ,pa i njima isto obecavaju!Za,4,5 godina nece biti nicega,budzet nece moci da izdrzi ni ove kvazi kulturne institucije napunjene nepismenim partijskim kadrovima,sto im je Seka umetnik a Isidora Zebeljan smaracica!

  • BAJU BAJKE, A NEMAJU ĆORAV DINAR

    15:40 // 18. 9. 2017.

    Dragi sugrađani,
    Niš je puk'o kao zvečka. Nisu u stanju da
    sačuvaju jednu običnu galeriju ili apoteku,
    a zamajavaju nas koncertnim dvoranama.
    Nemaju para ni za azil, ni za montažnu
    garažu ni za biciklističku stazu, ni za akvapark,
    ni za izmeštanje pruge, ni za školske policajce,
    ni za otvorene šahte, ni za održavanje
    međublokovskog zelenila, ni za užinu u vrtićima.
    O čemu li pričaju ovi ovde ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: