Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 26. 7. 2013.

| Kultura

Ministarstvo ipak odobrilo 3 miliona za Nišvil

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti, Blic
Untitled.jpg
S. Đorđević

Iako je ranije odbilo da finansijski podrži festival, Ministarstvo kulture odobrilo je 3 miliona dinara Nišvilu. Organizatori kažu da je svaka ponuda manja od 5 miliona uvredljiva.

Manje od 2 meseca nakon saopštenja Ministarstva da je festival “tokom prethodnih godina imao nejasnu programsku koncepciju i da mu je potrebna kvalitetnija umetnička selekcija” ipak su odobrena 3 miliona dinara. 

Na pitanje novinara Južnih vesti šta se u međuvremenu promenilo pa je prvobitna odluka promenjena i novac odobren, iz Ministarstva kratko odgovaraju:

- Sredstva su odobrena gradu Nišu koji će svojim autoritetom pomoći da se unapredi programska koncepcija festivala i kontrolisati utrošak odobrenih sredstava.

Ipak, predsednik Saveta Srđan Savić rekao je ranije za “Blic” da neće prihvatiti ništa manje od 5 miliona dinara i dodao da je reč o renomiranom festivalu, pa da bi svaka manja suma predstavljala uvredu.

- Sve ispod te sume bi bila milostinja i smirivanje strasti nakon prvobitnog odbijanja Ministarstva kulture da izdvoji sredstva za Nišvil zbog "nejasne programske koncepcije i nedovoljno atraktivnog programa" - rekao je Savić.

Međutim, direktor Nišvila Ivan Blagojević pozitivno ocenjuje odluku Ministarstva kulture, ali dodaje da ne može da prihvati novac.

- Pozdravljam odluku Ministarstva kao neku vrstu izvinjenja i priznavanje greške. Sa druge strane, meni su “vezane ruke” jer je Savet odlučio da ne prihvati 3 miliona - kaže Blagojević.

Blagojević napominje da svakako treba razmotriti novonastalu situaciju, ali i da ne želi da utiče na Savet, pa da je sve na njegovim članovima.

Podsetimo, nedavno je najavljeno da će Ministarstvo obezbediti između 2 i 5 miliona dinara za Nišvil.

2010. godine festival je sufinansiran sa 3 miliona dinara, 2011. godine sa 4, prošle godine samo sa 2.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    16:17 // 26. 7. 2013.

    Svake godine kukaju kako nema para a festival i dalje traje.
    A ovo sa 5 miliona mi lici na "Ko to tamo peva": daj 5 karata ili ni jednu!

    • hm-hm

      11:42 // 27. 7. 2013.

      Pa naravno da treba da traje, šta bi ti hteo ?! Sa manje ili više para, Nišvil je naš brend i ne treba nikom dozvoliti da ga ucenjuje i omalovažava.

  • ;)

    15:00 // 26. 7. 2013.

    Ako im je teško da jednim nalogom prebace 5mil neka razbiju na dva naloga.

    Dobro je što nema para da Bane u vreme Nišvíla radi oko Tvrđave.

  • Milan

    11:25 // 26. 7. 2013.

    Hahaha. Koji dobar vic :) Politicari da pomognu da se unapredi programska koncepcija. Da, to bi mozda i moglo, kada bi dolazila da peva Vendi ili Seka ili Karleusa ili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: