Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 21. 4. 2020.

| Kultura

Ministartsvo kulture: Biblioteke, galerije, arhivi i muzeji rade od sutra

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
narodni muzej leskovac
Ustanove kulture mogu da rade uz poštovanje mera; Ilustracija; foto: B. Antić

Ustanovama kulture u Srbiji je resorno ministartsvo preporučilo da od sutra otvore vrata za svoje korisnike i posetioce, ali uz poštovanje zaštitnih mera za zaposlene i druge građane.

Kako piše u zvaničnom saopštenju, Ministarstvo kulture pozvalo je biblioteke, galerije, arhive i muzeje da prekinu izolaciju i od sutra počnu sa radom.

U skladu sa Preporukom, ustanove su dužne da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 – držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica - piše u sopštenju.

Preporuka se odnosi i na posetioce i korisnike ovih ustanova.

Ona podrazumeva i primenu mera koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru, polazeći od delatnosti ustanove i funkcionalnog uređenja prostora, posebno sa aspekta organizacije rada u uslovima epidemije - poručuju iz Ministarstva.

Ustanove su dužne da donesu poseban plan primene mera, a ova početak rada i dalje nije odobren pozorištima, jer ona okupljaju veliki broj ljudi.

Podsetimo, zbog, kako kažu strunjaci, povoljnije situacije sa virusom korona, od danas su vanredne mere počele da se relaksiraju. Tako je starijima dozvoljena šetnja, otvorene su pijace i zanatske radnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BILJANA

    17:28 // 22. 4. 2020.

    ZA GLUPLJU PREPORUKU U ŽIVOTU NISAM ČULA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: