Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 20. 8. 2021.

| Kultura

Mlada Nišlijka deo benda koji čine glumci i studenti glume, a koji aranžmane prave na licu mesta

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

15 minuta - Nišlijka Natalija Stepanović o glumi, muzici i stanju u kulturi

Nišlijka Natalija Stepanović, inače studentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti, nastupla je kao pijanistkinja sa bendom Duda Buržujka i Haikuzadanas na ovogodišnjem Nišvilu kao pijanistkinja. Iako u bendu niko nije profesionalni muzičar, već se svi bave glumom, kaže da gaje ogromnu želju i ljubav prema muzici. Pripreme za festival opisuje kao jedan mali život, a izlazak na binu u rodnom gradu kao vulkan emocija.

Glumu i muziku 19-godišnja Natalija je povezala još u detinjstvu i sada jedno od drugog ne može da odvoji. Za te dve stvari kaže da su u ovom "ludom" vremenu najbolji lek. Tako je uspela i da pored svakodnevnog spremanja ispita za Fakulet, pokaže muzički talenat na Nišvil pozornici.

Sa bendom Duda Buržujka i Haikuzadanas pripremala se oko nedelju dana, a karakteristično za taj sastav je što aranžmane prave na licu mesta. glumica O ljubavi prema glumi i muzici u emisiji "15 minuta" ; foto: JV

Mi ne pevamo i ne sviramo nečije pesme, to su sve pesme, tekstovi i muzika Julije Petković, aranžmani nastaju tu na licu mesta, svako na svom instrumentu smišlja, pa se dogovoramo šta da, šta ne. To je vrlo fleksibilan bend, jer je Julija završila glumu u Novom Sadu i ima tamo i ovde bend i onda, nažalost, svi smo iz različitih gradova i različitih godina i nije nemoguće, ali jako je teško da u kontinuitetu radimo - navodi ona.

Međutim, kada se okupe kaže da je atmosfera fenomenalna. Pripremanje svirke za niški džez festival doživljava kao jedan mali život, a sam nastup kao vrhunac svega toga.

Vulkan, eksplozija neka svih emocija. Niko nije profesionalan muzičar, šta više većina nas je ili završila glumu ili trenutno studiramo glumu i to je takva količina želje za tim i ljubavi prema tome i onda sve ispadne tako spontano, a puno svega. Mi osećamo naše uživanje, a osećamo i uživanje ljudi koji nas gledaju - dodaje.

Pored klavira Natalija svira i gitaru, ali za svoju dušu, i pomalo ukulele i harmoniku.

O svirkama, spoju glume i muzike, fakultetskim danima i ulogama o kojima mašta, govorila je u emisiji "15 minuta", a njen put do ostvarenja sna i upisa Fakulteta dramskih umetnosti možete da pročitat na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kulturna

    17:12 // 20. 8. 2021.

    To ne znači da su manje talentovana.Naprotiv.Akademsko je rasadnik talentovane.vredne,pametne a pre svega lepo vaspitane dece.A to se nosi iz kuće.

  • kulturna

    17:09 // 20. 8. 2021.

    Bravo za Nataliju,Jucu i ostalu decu koja su potekla iz Akademskog pozorišta a koja su upisala akademiju glume.Bravi i za ostale koja nisu upisala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: