Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 4. 6. 2015.

| Kultura

Mladi Nišlija predstavljao Srbiju na festivalu u Kremlju

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
acimovic
Svi učesnici dobili simbolična priznanja

Na festivalu “Melodika pokolenja” koji se održava u Moskvi, a okuplja mlade muzičke talente iz različitih zemalja koji iza sebe imaju brojne nagrade, predstavnik Srbije bio je 13-godišnji pijanista iz Niša Vladimir Aćimović.

Mladi Nišlija je, kao i solisti iz Rusije, Kine, Belorusije, Vijetnama, Azerbejdžana i Jermenije, nastupio u sali Svetog Đorđa u predsedničkoj palati u Kremlju, i to uz pratnju Predsedničkog orkestra Rusije. vladimir-acimovic3 Vladimir se, kaže, najviše družio sa predstavnicima Kine i Azerbejdžana

Međutim, on je imao najveći odgovornost i “teret” pošto je morao da “probije led” i prvi nastupi. Kada je seo na stolicu i dotakao dirke, krenula je melodija Mocartovog koncerta i usledilo je, kako i sam kaže, energično izvođenje.

Prelep je osećaj bio svirati u tako impozantnoj i velelepnoj sali sa vršnjacima koji su među najboljima na svetu. U toku i nakon nastupa su me preplavile emocije - kaže Vladimir Aćimović.

Inače, ovaj mladi pijanista je na festival u Moskvi otišao na predlog Ministarstva kulture i informisanja i bio jedini predstavnik Srbije.

Velika je čast prestavljati svoju zemlju na jednoj takvoj manifestaciji - ističe Vladimir.

vladimir-acimovic Svojih uspesima zaslužio da predstavlja Srbiju na ovom skupu mladih muzičkih talenata Da je Vladimir pravi talenat govori i činjenica da klavir počeo da uči kao sedmogodišnjak, da bi sa 10 godina već imao svoje prve koncerte u Kolarčevoj zadužbini i Niškom simfonijskom.

Prve nagrade osvojio je kao osmogodišnjak na međunarodnim takmičenjima, 2012. godine osvojio je maksimum poena na Međunarodnom takmičenju ''Ohridski biseri'', a dve godine kasnije bio je najbolji i na konkursu ''Novi pijanisti'' u Sofiji.

Pre nekoliko meseci je prvu nagradu dobio i na takmičenju “Craiova piano” u Rumuniji, a kao specijalnu nagradu dobija koncerte u Nemačkoj i Austriji.

Usavršavao se na kursevima kod estonijskoj profesora Arbo Valdme, a klavir uči kod bugarskih pijanista Milene Kurteve i Ilije Černajeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Karmelita

    22:36 // 4. 6. 2015.

    Bravo Vanja, veliki uspeh!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: