Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 28. 8. 2019.

| Kultura

Mlađani Todor Jovanović oduševio publiku četvrte večeri “Filmskih”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
filmski susreti 4. veče 2019
Publika uvek uz glumce; Foto: JV

Za ulogu malog Damira, u filmu Taksi bluz, glasovima publike za najboljeg glumca četvrte večeri niškog filmskog festivala proglašen je 10-godišnji Todor Jovanović. Večeras će na Letnjoj pozornici biti prikazani filmovi Ajvar i O životu i smrti.

Komedija Taksi bluz napunila je sinoć tvrđavsku pozornicu, a najveći aplauz posle prvog filma dobio je mladi Todor Jovanović. Niška publika tradicionalno voli decu glumce, pa je i izglasala Todora za glumca večeri. todor jovanovic taksi bluz Zvezda večeri; Foto: Vanja Keser

Svi su uticali na moju glumu, svi su mi pomogli da se odlobodim, pošto sam debitant. Film je kao neko veliko čekanje. Dosta duže se radi nego na tome nego u pozorištu - rekao je Todor.

Nagrada će mu biti uručena večeras na sceni Letnje pozornice, a tako staje u red ostalih najboljih glumaca po izboru publike ove godine - Tihomira Stanića, Radovana Vujovića i Borisa Milivojevića.


Večeras "Ajvar" i "O životu i smrti"

Pretposlednje takmičarske večeri na programu festivala su 2 filma. Od 20:30 biće prikazan Ajvar režiserke Ane Marije Rosi u kojem glavne uloge tumače Sergej Trifunović i Nataša Ninković.

Vida i Bane su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti - piše u opisu fimu.

O životu i o smrti, drugi film večeras, obuhvata pet priča čije glavne junake igra sudbine spaja u noći bombardovanja zgrade Radio televizije Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: