Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 22. 12. 2010.

| Kultura

“Montevideo” oduševio publiku u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: montevideoprojeck.com

NIŠ - Film “Montevideo, Bog te video” u hali Čair videlo je 1.600 ljudi. Na niškoj premijeri filma publici su se poklonili autor istoimene knjige Vladimir Stanković i deo glumačke ekipe.

Film traje oko 2 sata i 15 minuta, a niškoj projekciji su prisustvovali i bivši fudbaleri Radničkog koji su igrali 1962. godine kada je Radnički ušao u Prvu ligu posle baraža sa Vardarom.

Publici su se nakon filma poklonili autor knjige “Montevideo, Bog te video” Vladimir Stanković i deo glumačke ekipe na čelu sa Milošem Bikovićem i Petrom Strugarom. Reditelj Dragan Bjelogrlić nije došao jer nije bio zadovoljan prodajom karata I odzivom publike, rekli su organizatori.

Film je inspirisan knjigom sportskog novinara Vladimira Stanković “Montevideo, Bog te video” u kojoj je opisano osvajanje trećeg mesta naše fudbalske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. Scenario je napisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.

Radnja filma je smeštena u Beogradu i govori o fudbalerima i njihovim pričama, životu u Srbiji i Beogradu 30-ih godina prošlog veka. Film prati događaje pred prvo Svetsko prvenstvo i kako su se fudbaleri i rukovodstvo izborili da odu u Montevideo.

Uloge fudbalera tumače Miloš Biković (Aleksandar Tirnanić Tirke), Petar Strugar (Blagoje Moša Marjanović), Viktor Savić (Milutin Ivković Milutinac), Andrija Kuzmanović (Milovan Jakšić), Ivan Zekić(Ivica Bek), Aleksandar Radojičić (Mikica Arsenijević), Nenad Heraković (Dragoslav Mihajlović), Uroš Jovčić (Đorđe Vujadinović), Rade Ćosić (Teofilo Spasojević), Milan Nikitović (Branislav Sekulić), Bojan Krivokapić (Momčilo Đokić), Aleksandar Filimonović (Ljubiša Stefanović Leo). Pored njih tu su i Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Sergej Trifunović, Anita Mančić, Branka Pujić, Nina Janković, Danina Jeftić, Tamara Dragićević kao i dvanaestogodišnji dečak Predrag Vasić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna milojevic

    23:33 // 7. 1. 2011.

    Film " montevideo Bog te video" je prva prava domaca melodrama sa skoro svim elementima skolske melodrame...Lepo ukomponovano sa naratorom, koji odlicno vodi pricu, ima dozu nostalgije, miris te 1930. I gledaoci su odusevljeni jer dugo je trebalo da se pojavi ovakav, jedan zaista odlican domaci film.Serija koja se priprema i koja se najavljuje ce verovatno kao i film nadmasiti, i Bolji zivot, i doneti nesto novo u nasoj kinematografiji.Iskreno ja sam odusevljena filmom i s obzirom na nase uslove, i nas mentalitet uvek ce biti onih koji ce da pljuju i onih koji ce da hvale.Bjelogrlic je sjajno obavio posao i svaka mu cast, ima osecaj ali i iskustvo i vidi se da se predao ovom velikom projektu i zelim mu sve najbolje!Film treba pogledati i uporediti cak i sa nekim stranim ostvarenjima, niko se nece razocarati, bas naprotiv! Zao mi je ako neko ne voli Bjelogrlica pa pljuje unapred, Odgledaj film pa komentarisi! Svaka cast i recitelju i glumcima i produkciji! Veliki uspeh!

  • Maja Čolović

    09:50 // 31. 12. 2010.

    Nestvarno lep, čaroban film!Filmska bajka!Možda i najlepši naš film ikada!Sigurno najveći projekat u istoriji domaćeg filma!Topla preporuka svima da ga pogledaju.
    Svaka čast Nišlije, vi ste izuzetna publika.Prema podatku da je premijeru gledalo 1.600 ljudi i s obzirom da pilikom projekcije filma ne može biti potpuno iskorišćen kapacitet sportske dvorane, već sedišta mogu biti u liniji filmskog platna, eventualno malo šire, očigledno je da je "bioskopska dvorana Čair" bila dupke puna, baš kao što javljau mediji.
    Dragan Bjelogrličć je izgleda pogrešio, i prema Nišlijama i prema ekipi filma koja je došla u Niš.Šteta.
    Pozdrav za sve ljude u Nišu.

  • marina

    13:33 // 24. 12. 2010.

    Gjole, kažeš da znaš sve sa 25. Greška, sa 25 se misli da se zna sve, u stvari zna se jako malo. Ono MARINO 75 je nevaspitano,
    jer Marina je magistar ekonomije i želi ti otputuješ u bar 50% zemalja u kojoj je ona bila i da upoznaš neke pametne i vredne ljude koje je ona srela.
    Film je dobar i nećete se pokajati da utrošite dva sata gledajući ga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: