Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 27. 12. 2022.

| Kultura

Muzička škola u Prokuplju organizuje novogodišnji humanitarni koncert

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Koncert Muzičke škole biće održan u Domu kulture; Foto: Lj. M.

U susret praznicima, u sali Doma kulture u Prokuplju organizuje se veliki, tradicionalni koncert učenika i nastavnika Muzičke škole “Kornelije Stanković”. Koncert će se održati u sredu, 28. decembra od 18 sati, a sav prihod ide u humanitarne svrhe za lečenje male Nikoline Josić.

Pre početka koncerta, u holu Doma kulture prodavaće se novogodišnji ukrasni kolačići, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe.

Sva sredstva prikupljena od prodaje ukrasnih kolačića biće uplaćena za lečenje naše Nikoline Josić. Pozivamo sve sugrađane i poštovaoce našeg rada i dela da se odazovu u što većem broju kako bismo prikupili što više sredstava za lečenje male sugrađanke - kažu u prokupačkoj Muzičkoj školi, koja i organizuje koncert.

Prokupačka Muzička škola je jedna od najuspešnijih u Topličkom okrugu po broju osvojenih nagrada svojih đaka na državnim i međunarodnim takmičenjima, a u matičnoj školi u Prokuplju i isturenim odeljenjima opština Topličkog okruga pohađa je oko 300 učenika.


Pomoć za Nikolinu

Mala Nikolina boluje od Evingovog sarkoma, a već je imala operacije u inostranstvu i uspešno prošla oporavak i lečenje hemioterapijom.

Nikolina je ovu bitku dobila u novembru 2018. godine. Na kontrolnim pregledima u decembru i februaru rezultati su bili dobri. Nikolina Budi human Prihod sa koncerta za Nikolinu koja boluje od Evingovog sarkoma; foto: Budi human

U maju, Nikolina odlazi u Štutgart na još jednu kontrolu, kada je posle magnetne rezonance uočena promena na levom plućnom krilu, a posle dodatnih ispitivanja ustanovljeno je da je potrebna hitna operacija, koja je obavljena 2019. godine i Nikolina je i tu bitku dobila.

U novembru 2022. godine uočena je promena u grudnom košu i sada sledi lečenje, što iziskuje nove troškove, jer su joj potrebna neophodna sredstva i za specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, rehabilitaciju, laboratorijske analize, za oftamološku opremu, fizikalne tretmane, suplemente, minerale, vitamine kao i za smeštaj i putne troškove.

Prokupčani su joj napravili dokumentarac Moja borba, a oni koji žele da pomognu mogu da doniraju novac i preko Fondacije Budi human slanjem SMS 482 na 3030.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: