Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 17. 8. 2020.

| Kultura

Na Festivalu dečijeg stvaralaštva osnovci sa juga Srbije osvojili 3 nagrade

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Konkurs traje do 28. maja
Uspešni učenici sa juga Srbije; Ilustracija; foto: A. K.

Na međunarodnom festivalu dečijeg stvaralaštva "Želim da budem dete" u Kragujevcu, učenici sa juga Srbije osvojili su dva druga i jedno treće mesto.

U prvoj kategoriji na temu "Drugarstvo mi puno znači" jedno od dva druga mesta pripalo je učenici OŠ "Vuk Karadžić" u Doljevcu Magdaleni Mitrović, dok je treće mesto podelila sa vršnjakinjom iz Kragujevca učenica niške škole "Stefan Nemanja" Jovana Glidžić.

U kategoriji proze na temu "Svaki problem ima rešenje" učenica OŠ "Nikodije Stojanovoć Tatko" u Prokuplju Milica Bjeletić osvojila je jedno od dva druga mesta.

Profesor srpskog jezika i mentor Ljiljana Subotić, kaže da Milica svoju nadarenost za pisanje pokazuje od samog početka školovanja kroz domaće zadatke, pismene vežbe i literarne sastave.

Radovi su joj se našli i u internet časopisima, gde je posebno zapažen njen dnevnik u izolaciji, koji je proglašen za jedan od najuspešnijih dnevnika na međunarodnom konkursu u organizaciji Nastavničke mreže tokom pandemije- kaže profesor srpskog jezika i književnosti Ljiljana Subotić

Ona dodaje da je Milica član literarne sekcije i učestvuje na skoro svakom konkursu, a njena aktivnost je bila izražena i tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, kada je organizovana onlajn nastava.

Talentovana učenica iz Prokuplja je dobitnik i pohvale za trud i originalnost na IV Međunarodnom likovno-literarnom konkursu “Čudesnog li stvora, na dnu mora” i nagrađena je knjigom za decu “Sunčica i sedam čarobnica”, Anite Pešić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: