Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:33, 5. 12. 2022.

| Kultura

Na Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu više od 20 dramskih i plesnih grupa iz cele Srbije

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Festival scenskih minjatura
Festival će biti održan od 6. do 8. decembra u LKC-u; foto: LKC

Za razliku od prošle godine, kada je takmičarski deo programa Festivala scenskih minijatura održan u onlajn formatu, publika će od 6. do 8. decembra u Leskovačkom kulturnom centru opet moći da uživa u nastupima više od 20 dečijih dramskih i plesnih grupa iz cele Srbije.

9. Festival scenskih minijatura će u utorak od 12 sati svečano otvoriti pisac za decu Branko Stevanović, dok će u Galeriji LKC-a biti predstavljena izložba ilustracija Maše Pavlović, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Novog Sada. Festival - program Program Festivala; foto: LKC

Sve scenske nastupe tokom takmičarskog programa ocenjivaće stručni žiri koji čine glumac Nikola Šćepanović, glumica leskovačkog Narodnog pozorišta Nataša Pejić i urednik dramskog programa Leskovačkog kulturnog centra Darko Zloporubović.

U okviru takmičarskog programa do 8. decembra nastupiće 20 dramskih i plesnih grupa iz Beograda, Zaječara, Valjeva, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kruševca, Brestovca i Leskovca. Biće dodeljene nagrade za tri najbolje minijature i specijalne nagrade za glumu, scenski pokret, kreativnost i inovativnost - ističu organizatori.

Dodaju i da prateći program Festivala sadrži kreativne tematske radionice iz oblasti likovne umetnosti, literature i baleta, kao i da je ulaz za sve zainteresovane slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: