Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 9. 12. 2019.

| Kultura

Na "Lektirići ex YU festu" najbolje predstave iz Surdulice i Tuzle

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
lektirići
Jedna od odigranih predstava na Lektirići festu u Prokuplju; Foto: LJ. M.

Nakon 12 odigranih predstava, od čega 8 za decu i 4 za mlade, žiri kulturne manifestacije "Lektirići ex YU fest“ izabrao je po tri najbolje predstave, od kojih je najbolja u kategoriji za decu Čarobnjak iz Oza Milene Depolo, u režiji Igora Ristića, koju su odigrali članovi ODDF "Žar ptica“ iz Surdulice, dok je najbolja predstava za mlade Orkestar Titanik Hrista Bojčeva u režiji Ivane Milosavljević, Katoličkog školskog centra "Sveti Franjo“ iz Tuzle.

U kategoriji prestava za decu, drugo mesto je pripalo predstavi Kapetan Džon Piplfoks Duška Radovića, u režiji Marije Milenković, koju su uzveli đaci Osnovne škole "Mitropolit Mihajlo“ iz Sokobanje, a treće Od čitanja se raste Jasminke Petrović, u režiji Slobodanke Oparnice, u izvođenju Dramske grupe "Petar Kočić“ iz Inđije.

Predstava Lajanje na zvezde Milovana Vitezovića, u dramatizaciji i režiji Vesne Stanković, koju je izvela Gimnazija "Crnjanski“ - BIS Beograd bila je druga u kategoriji za mlade, dok je treće mesto zauzela predstava Svadba Zorice Davitkovske u režiji autorke Elene Jakimovske, SOU “Đorče Petrov” iz Krive Palanke

Jedan od organizatora Festivala Zoran Cvetković ističe da je zadovoljan kvalitetom prikazanih predstava, da je vođeno računa o svim elementima pozorišnog čina, te da je publika dala nemerljiv doprinos uspehu odigranih predstava. Kaže da žiri nije imao lak zadatak da odabere najbolje.

Sve predstave odlikuje težnja za traganjem i pomeranjem granica dramskog izraza, nesebično i vatreno predavanje pedagoškom radu, izražen kolektivni i individualni scenski nastupa, dostojan odnos prema dramskoj baštini, kao i smeli izleti u stvaranje originalnih tekstova - rekao je Cvetković.

Cvetković napominje da je žiri sve odluke doneo jednoglasno, a da je prokupačka publika, u okviru Festivala, predstave mogla da pogleda u periodu od septembra do decembra ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: