Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 20. 5. 2016.

| Kultura

Na “Midnight jazzdance” bini “Nišvila” di-džejevi svetske scene

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
Nightmares On Wax
Nightmares On Wax biće hedlajner na ovom stejdžu

Jedna od najvećih zvezda koja će nastupiti na “Midnight jazzdance” stejdžu ovogodišnjeg “Nišvila”, kažu organizatori ovog festivala, biće di-džej i producent iz Engleske George Evelyn poznatiji pod pseudonimom Nightmares On Wax.

Na ovoj bini, koja je prvi put postavljena prošle godine, promoviše se mešavina džeza, soula, fanka i svinga sa zvucima elektronske muzike.

Publika će, ističu organizatori “Nišvila”, na ovom stejdžu moći da čuje nastupe značajnih producentskih imena svetske scene - Shuya Okino, Perry Louis, Crazy P, Valique, DJ Skill & Ramsey Hercules, kao i neke od najznačajnihih producenata sa ovih prostora - Tonbe, Safe-T, DJ Funky Junkie, DJ Iron, WC7, Master Flow i Loptica.

I dok je na prošlogodišnjem festivalu ulaz na “Midnight jazzdance” binu bio slobodan, ovog puta će oni koji imaju ulaznice za glavni program moći će da besplatno prate program na ovom stejdžu, a ostali će morati da plate 300 dinara po večeri.

Tokom decenija u muzici George Evelyn - Nightmares On Wax promenio je i eksperimentisao sa puno muzičkih žanrova. Krenuo je kao brejkdenser, u međuvremenu izdavao tehno, downtempo, trip hop i muziku inspirisanu zvucima iz sveta. Izdao je izuzetno popularan i uspešan album "Smoker's Delight".

Shuya Okino Shuya Okino jedan od gostiju NišvilaShuya Okino je DJ, producent i umetnički direktor "Tokyo Crossover" džez festivala. Na sceni je još od kasnih osamdesetih, i već dugi niz godina je važna figura na japanskoj džez sceni.

Perry Louis je veteran i jedan od pokretača acid džez i džez-dens scene. Osnivač je najpoznatije plesačke jazz trupe u Engleskoj "Jazzcotech Dancers".

Crazy P su bend koji je jedan od pokretača muzičkog talasa "nu disco". Pažljivo balansirajući između žanrova i uzimajući najbolje od funk, soul i house muzike, u drugoj polovini devedesetih su bili začetnici muzike koja je danas nezaobilazna na svim kvalitetnim disko podijumima.

Valique je jedna od vodećih zvezda editing scene. Svako njegovo izdanje završava medju tri najprodavanija nosača zvuka na sajtu Juno, čiji je ekskluzivac.

DJ Skill & Ramsey Hercules su članovi bugarskog udruženja 45 Mafia, zajedno sa Funktoolom. U Bugarskoj i širom Balkana već imaju kultni status jer svoje setove koncipiraju sa singl pločama. Pored toga sto su odlični turntablisti, oni su i odlični muzičari.

Nightmares On Wax - Boiler Room DJ Set

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    15:57 // 20. 5. 2016.

    Ovo ce biti fenomenalan chill :) Odlican izbor,jedva cekam!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: