Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 5. 11. 2020.

| Kultura

Na NIMUS-u pet koncerata, pleksiglas između publike i scene

Autor:T.T.Izvor:Južne vesti
9 Otvaranje 45. NIMUS foto Južne vesti Vanja Keser
5 koncerata na ovogodišnjem NIMUS-u: Vanja Keser

46. Niške muzičke svečanosti u petak, 6. novembra otvoriće grčki čelista Hristos Grimpas izvođenjem Vivaldijevog kocerta za violončelo i gudače, najavili su iz Niškog simfonijskog orkestra. Tokom NIMUS-a biće održano 5 koncerata, a zbog epidemiološke situacije, između publike i scene biće postavljen pleksiglas, a broj posetilaca ograničen je na 77.

Prema rečima umetničkog direktora Niškog simfonijskog orkestra Svetozara Vezenkovića, zbog trenutne situacije sa virusom, gudači i duvačka senkcija neće nastupati istovremeno.

U prvom delu koncerta će gudači nastupiti sa solistom, a u drugom delu će duvačke sekcije takođe nastupiti sa solistom, s tim što će svirati Maks Bruhovu kompoziciju – kaže Vezenković.

Druge večeri festivala, 7. novembra nastupiće niški pijanista Nemanja Egerić, dok će 9. novembra posetioci moći da čuju pijanistkinju Nadu Kolundžiju.

Ona će nastupiti sa multimedijalnim koncertom koji je svirala u desetak gradova, a sada premijerno u Nišu – kaže Vezenković.

Dodaje da će pretposlednje veče, 10. novembra nastupiti jedan od najboljih mlađih srpskih violončelista Nemanja Stanković.

Festival zatvara Simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Milene Injat, a solista će biti Saša Mirković.

Na zatvaranju ćemo priliku dati i domaćim kompozitorima, violista će svirati "Godišnja doba", delo Dragane Jovanovic, profesorke iz Beograda , a u prvom delu koncerta ćemo imati i delo Ane Kazinić, profesorke na Fakultetu umetnosti, ona je posvetila delo Nišu – najavljuje umetnički direktor Festivala.

Dodaje da će se zbog epidemiološke situacije poštovati sve preporučene mere što, pored dezinfekcije, uključuje i specijalne barijere od pleksiglasa, a ulaznice za prva tri reda biće izuzete iz prodaje. Broj posetilaca je ograničen na 77.

Zainteresovani mogu kupiti kartu svakog dana na blagajni Niškog simfonijskog centra ili u foajeu ispred sale, po ceni od 250 ili 400 dinara, u zavisnosti od reda.

Podsetimo, iako je pre dva meseca Gradski štab zbog epidemiološke situacije zabranio brojne manifestacije u Nišu, među kojima je i NIMUS, odluka je promenjena, ali će se on ipak održati u manjem obimu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    08:47 // 6. 11. 2020.

    Da li ce Ljubo Slavkovic otvoriti Nimus?

  • milan

    22:11 // 5. 11. 2020.

    Sve je to lepo, ali zar ste zaboravili šta se desilo marta meseca?

    • Sanja Stanišić

      17:14 // 6. 11. 2020.

      Život ne sme da stane

  • Mara

    20:07 // 5. 11. 2020.

    Baš lepo

    • Uživajte

      22:14 // 5. 11. 2020.

      Baš tužno. Porodica Kolundžija nastupa na NIMUS-u svake godine, kao istaknuti članovi SNS-a.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: