Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 31. 7. 2016.

| Kultura

Na "Nišvil" dolaze i najpoznatiji bugarski džezeri i bluzeri

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Benny-Brickman-Band-i-Amalija-Nenova.jpg
Amalia Nenova u niškoj Tvrđavi nastupa 12. avgusta; foto: Saša Đorđević

Desetak dana pred početak Nišvila, sa tim šta na njemu može da se očekuje, u parku ispred Narodnog teatra "Ivan Vazov" upoznali su se građani Sofije i u petak sa bine na otvorenom čuli delić bogatog programa predstojećeg dzez Festivala. 

Sa „Benny Brockmann“ bendom nastupila je najpoznatija bugarska džez pevačica Amalia Nenova i uz „Jazzy jazz“, di-džej Lopticu i trubače Gorana Cekića publici obezbedila koncert od skoro 4 sata.

Ovo je prva zvanična promocija „Nišvila“ u Bugarskoj koja je, osim na koncertu, održana i u Ambasadi Srbije.

Amalia Nenova će sa bendom „Dirty Purchase“ u Nišu nastupiti u glavnom programu Festivala u petak 12. avgusta.

Mnogo mi je drago što dolazim na Nišvil i jedva čekam da se predstavimo niškoj publici. Ovakva saradnja Niša i Sofije je veoma važna svim ljudima koji se bave muzikom koja nije toliko komercijalna  i stvarno sam mnogo srećna zbog ovog nastupa – rekla je Nenova na promociji „Nišvila“.

Nišvil Prva promocija "Nišvila" u Bugarskoj; foto: Saša ĐorđevićTamo je bio i poznati sofijski bluzer Vasko „The Patch“ čiji je „Poduene blues band“ najstariji profesionalni bluz sastav u Bugarskoj.

Nikoj publici će se u glavnom programu predstaviti u četvrtak 11. avgusta, a 12. će nastupati u niškom Kazneno-popravnom zavodu.

Moj prvi nastup je bio pre 28 godina u jednom zatvoru u Kelnu, naravno, nisam ja bio zatvorenik, samo sam sa još nekim muzičarima svirao ljudima koji su bili na izdržavanju kazne. Tada je i krenula moja profesionalna karijera i, evo, već dugo muzika i usne harmonike su sastavni deo mog života – rekao je Vasko.

Još jedan od bugarskih muzičara na ovoj promociji bio je Vasil Petrov, poznatiji kao balkanski Frenk Sinatra. Na „Nišvilu“ je već svirao sa „Blagoevgradskim big bendom“.

Ovakvi koncerti bugarskih umetnika su najbolji način povezivanja naša dva naroda na najlepši mogući način - muzikom - rekao je Petrov. 

Direktor “Nišvila” Ivan Blagojević najavio je da će ovakve promocije Festivala uskoro postati praksa i u ostalim gradovima regiona.

Za ovogodišnji Nišvil, koji se u niškoj Tvrđavi održava od 11. do 14. avgusta, najavljeno je 110 koncerata sa više od 600 izvođača na 11 bina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lena

    16:49 // 31. 7. 2016.

    Svaka cast na organizaciji i programu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: