Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 11. 2. 2016.

| Kultura

Na Salonu knjige i grafike u Pirotu 32 izdavača

Autor:Milan MitićIzvor:Južne vesti
490x370-piror-sajam-knjiga.jpg
U okviru Salona biće dodeljene i tradicionalne nagrade; foto: arhiva JV

Na 17. Salonu knjige i grafike koji se u pirotskoj hali “Kej” održava od 12. do 19. februara, predstaviće se 32 izlagača i izdavača, a pored brojnih promocija, najboljima će biti dodeljena i sajamska priznanja.

Svečano otvaranje održaće se 12. februara od 18 sati, a otvaranju će prisustvovati Dragoljub Zlatković, dobitnik "Vukove nagrade" i tvorac "Rečnika pirotskog govora!.

Najavljeno je nekoliko promocija, između ostalih, knjige "Rekvijem za jedan dan" Lidije Ćirić koja će biti održana u subotu, 13. februara u 17 sati, kao i "Republike Ćopić", romana Vuleta Žurića istog dana u 19 sati, a biće promovisana i edicija "Episkopi Piroćanci". Gosti salona biće pisci za decu Sanja Matijašević i Uroš Petrović.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kaže da će sve promocije bite održane u Medija centru hale “Kej”.

U okviru Salona dodelićemo i sajamska priznanja „Sveti Trifun“, „Loza“ i „Šara“, kao i nagrade za najbolju kratku priču tradicionalnog konkursa koji organizuje Dom kulture pre svakog Salona knjige i grafike - kaže Ćirić.

Ljubitelji knjige Salon će moći da posete svakog dana od 10 do 20 sati, a cena ulaznice za decu je 30 dinara, odrasle 50, dok su porodične karte 100 dinara. Svaka kupljena ulaznica učestvovaće u nagradnoj igri u kojoj će poslednjeg dana Salona biti podeljeno 20 kompleta knjiga.

Organizatori Salona knjige i grafike su Dom kulture, Narodna biblioteka i Opština Pirot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tolić

    11:17 // 11. 2. 2016.

    Salonu knjige i grafike je još jedna prilika da Piroćanci podignu nivo svoje čitalačke i kulture uopšte, uz zahvalnost predsedniku opštine, gospodinu Vladanu Vasiću, koji im je to omogućio.

    • WM

      17:37 // 12. 2. 2016.

      Zdravo, moje ime je SNS Bot. Najvise hvala Zoranu predsedniku!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: