Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 27. 3. 2019.

| Kultura

Deca najčešći posetioci pozorišta u Leskovcu

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
narodno pozoriste leskovac
Svetski dan pozorišta obeležava se svakog 27. marta, foto: Bojana Antić

Prema svedočenjima građana Leskovca, pozorište je mesto koje ih okuplja, a često idu porodično kako bi se družili, ali i učili decu “pravim vrednostima”. Iako većina sagovornika ističe da idu na predstave, ima i onih koji u pozorište ne idu, jer, kako kažu, nemaju vremena.

Komedije, drame, klasici i dečje predstave na repertoaru su Narodnog pozorišta u Leskovcu, a prema rečima građana, zadovoljni su onim što radi leskovačka trupa. Najradosniji povodom odlaska u pozorište su deca.

Dugo nisam bio na večernju predstavu, ali redovono supruga i ja vodimo klince. Oni zaista uživaju, a i nama je lepo, jer slobodno vreme provodimo zajedno – kaže Milan.

Ima i onih koji u pozorište idu retko, a kao razlog neodlaska građani uglavnom navode nedostatak vremena.

Ne idem u pozorište, nemam vremena od posla – kaže Marija.

U leskovačkom Pozorištu kažu da su zadovoljni posetama, a direktor Dragan Boža Marjanović ističe da Leskovac ima dobru publiku, zbog čega ova ustanova godinama istrajava i raste. dragan boza marjanovic Marjanović zadovoljan odazivom publike, foto: Bojana Antić

Pozorište spaja i zbližava ljude. Naša misija je da ispunimo potrebe naše publike – da imamo na repertoaru za svakog ponešto, ali da to bude kvalitetno i dobro odrađeno – kaže Marjanović.

Da nema publike, ne bi bilo ni pozorišta, dodaje, a najviše ga raduju pune sale nedeljom u podne, kada se igraju dečje predstave. Kaže da su deca ujedno i najlepša i najteža publika.

Oni su jako iskreni - ako im se nešto ne dopada, oni krenu da se vrpolje i to jasno pokazuju. Zbog toga se sa njima mora biti tačan. Naš cilj ipak nije da samo zabavimo decu koja dođu, već da njih pridobijemo kao ozbiljnu publiku koja će dolaziti na predstave i ubuduće – kaže Marjanović.


Na Svetski dan pozorišta igraju predstavu "Otac"

Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta izvešće predstavu Otac, a sav prihod od prodatih ulaznica uplatiće Udruženju obolelih od raka Hrast.

Ovaj komad leskovačka trupa premijerno je izvela 22. januara, na 170-godišnjicu od rođenja pisca ovog dela Augusta Strindberga, a prema Marjanovićevim rečima, reakcije publike su zadovoljavajuće.

Ona živi svoj život na pravi način. Gostovali smo u Pirotu, sjajno smo prošli. Gostovaćemo i kod komšija Nišlija. Priča se o toj predstavi i zbog toga mi je jako drago – kaže Marjanović.

Predstava počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 300 dinara.

Inače, Svetski dan pozorišta ustanovljen je 1961. godine. Tog dana se u svim pozorištima pre predstave čita pismo nekog od priznatih ljudi iz pozorišnog sveta, a ove godine ta čast pripala je kubanskom reditelju i dramaturgu Karlosu Seldranu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: