Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:44, 29. 4. 2021.

| Kultura

Na jesen kreću radovi na maloj sceni niškog Narodnog pozorišta

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
mala scena
Na jesen kreće dogradnja; foto: J. Adamović/JV

Dugonajavljivana izgradnja male scene niškog teatra trebalo bi da krene, prema poslednjim najavama iz Narodnog pozorišta, na jesen. Dogradnja će se finanirati, kako je ranije rečeno, zajmom iz evropskih fondova i budžetskim parama.

Narodna skupština usvojila je 2. februara Zakon kojim se potvrđuje zajam za modernizaciju ustanova kulture, kojim će se od Banke za razvoj Saveta Evrope uzeti 20 miliona evra, a tim novcem uz dodatni iz budžeta svih građana planirana je i dogradnja Narodnog pozorišta u Nišu.

Tada nije bilo poznato kada bi radovi trebalo da krenu, ali vremenska odrednica je poznata sada, nakon sastanka u Ministarstvu kulture.

Početak radova na ovoj značajnoj investiciji ne samo za grad Niš, već i za čitav region jugoistočne Srbije, očekuje se na jesen - saopštavaju iz Narodnog pozorišta.

Sastanku je prisustvovao upravnik niškog Pozorišta Spasoje Milovanović sa predstavnicima Grada Niša, a sad druge strane bili su predstavnici Kancelarije za javno ulaganje.

Mala scena bi, prema ranijim planovima, trebalo da se izgradi iza Narodnog pozorišta - postojeća zgrada biće "produžena" ka parkingu, a imaće veliki "stakleni zid" preko koga će građani moći sa ulice da vide šta se unutra dešava. Imaće oko 200 kvadrata i preko 100 sedišta.

Podsetimo, prva najava izgradnje male scene bila još pre 3 godine.

Tada je rečeno da će troškove koji su tada procenjeni na 44 miliona dinara, podeliti Grad i država, a da bi radovi trebalo da krenu krajem 2018. godine.

Ipak, oni nisu krenuli, kao ni oni najavljeni za 2019. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:03 // 29. 4. 2021.

    Koliko godina, vec deceniju, slusamo ovo," trebalo bi" ? Normalno, od toga nema nista, a koji strucnjak hoce da nadoveze staklo na zgradu pod zastitom drzave ? Verovatno, menadzer sns strukovnih studija !

  • Pravdazakulturu

    13:04 // 29. 4. 2021.

    Ma koji zavod, niko nista. Od kad partiji treba dozvola za bilo sta?!? Jos jedna opcija za kradju, i to debelu. Alal vera! Ove zenetine ( Sokobanjka i nacelnice) upropasice ovaj grad.

  • Bodgan V

    12:46 // 29. 4. 2021.

    Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: